Kriptolar:
29659
Bitcoin:
$61.081
% 0.31
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.03
Piyasa Değeri:
$2.26 T
% 0.79
Korku & Açgözlülük:
53 / 100
Bitcoin:
$ 61.081
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.26 T

Haftaya Altın Fiyatları İçin Bu Tarihleri ve Gelişmeleri Not Edin!

Altın fiyatları, hafta boyunca risk duyarlılığındaki değişikliklere sert tepki verdi ve Rusya’nın Ukrayna ile olan çatışmayı azaltma niyeti göstermemesiyle birlikte 1.970 dolar civarında Kasım 2020’den bu yana en yüksek haftalık kapanışını kaydetti.

Geçen hafta ne oldu?

Coinmühendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere altın yeni haftaya ABD, AB, İngiltere ve diğer batılı ülkelerin bazı Rus finans kuruluşlarını küresel ödeme sistemi SWIFT’in dışında bırakmaya karar vermesinden sonra sağlam bir şekilde başladı. Pazartesi günkü görüşmelerin ardından Rusya ve Ukrayna’dan gelen heyetler, ‘barış görüşmelerinin’ ikinci turu için hafta içinde tekrar bir araya gelme konusunda anlaştıklarını ve yatırımcıların rahat bir nefes almalarına izin verdiğini duyurdu.

Bununla birlikte, Salı günü erken saatlerde çıkan haberler, Rusya’nın Kiev’i ele geçirme girişimiyle Ukrayna’daki askeri varlığını artırmaya devam ettiğini ve bunun bir kez daha finans piyasalarını ele geçirmek için güvenli liman akışlarına yol açtığını ortaya koydu. Çarşamba günü, FOMC Başkanı Jerome Powell’ın şahin sözleri, riskten kaçınan piyasa ortamına rağmen ABD Hazine tahvil faizlerinde keskin bir yükselişi tetikledi ve altını günü negatif bölgede kapatmaya zorladı.

Temsilciler Meclisi Finansal Hizmetler Komitesi huzurunda altı ayda bir verdiği ifadenin ilk gününde Jerome Powell, Mart ayında 25 baz puanlık bir faiz artışının uygun olacağını doğruladı. Buna ek olarak, Powell, ilk faiz artırım serisinin fiyat baskılarını hafifletmeye yardımcı olmaması halinde, yılın ilerleyen zamanlarında 50 baz puanlık bir faiz artırımı seçeneğini değerlendirebileceklerini kaydetti. Başkan ayrıca, Rusya yaptırımlarının ABD ekonomisine doğrudan bir etkisinin olmayacağını, ancak bunun büyüme görünümü üzerinde belirsizliğe neden olduğunu kabul etti.

Altın Perşembe günü nispeten sakin kaldı ve Cuma günü yeniden yükseliş ivmesi kazanmadan önce Çarşamba günkü kayıplarının bir kısmını silmeyi başardı. Powell, bu kez ABD Senatosu Bankacılık Komitesi huzurundaki ifadesinin ikinci gününde politika görünümü, enflasyon ve ekonomi hakkındaki yorumlarını adeta tekrarladı. Haftanın son günü Asya ticaret saatlerinde, Rusya’nın Zaporizhzhia nükleer santraline saldırdığına dair haberler, başka bir güvenli uçuş sürecini tetikledi ve sarı metale yeni bir destek sağladı.

Haftanın başlarında ABD’den gelen veriler, hizmet sektöründeki ekonomik aktivitenin Şubat ayında Ocak ayına göre daha yumuşak bir hızda büyüdüğünü ve ISM Hizmetler PMI’sının 59,9’dan 56,5’e gerilediğini ortaya koydu. Bu veri, piyasa beklentisi olan 61’in altında kaldı.

Cuma günü, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu, Tarım Dışı İstihdamın Şubat ayında 678.000 arttığını bildirdi. Bu veri, piyasa beklentisi olan 400.000’i açık bir farkla aştı. Yatırımcılar, iyimser istihdam raporunu büyük ölçüde görmezden geldi ve altın fiyatları, gösterge 10 yıllık ABD Hazine tahvil faizlerinin günlük bazda %6’dan fazla kaybetmesiyle 1.970 dolara yaklaştı

Gelecek haftanın gündeminde neler olacak?

Pazartesi ve Salı günleri ABD’den herhangi bir üst düzey makroekonomik veri yayınlanmayacak. Yatırımcılar Rusya-Ukrayna krizine odaklanmaya devam edecek ve risk algısının altının piyasa değerini etkilemeye devam etmesi muhtemel.

Çarşamba günü, ABD Çalışma İstatistikleri Bürosu Şubat Tüketici Fiyat Endeksi (TÜFE) verilerini yayınlayacak. Yıllık bazda TÜFE’nin Ocak ayındaki %6’dan %6,4’e yükselmesi bekleniyor. Piyasa analisti Eren Sengezer’e göre, enflasyon verisinden olumsuz bir sürpriz olmadıkça, yatırımcılar şahin bir Fed politika görünümünde fiyatlamaya devam edecek. Analist, güçlü bir TÜFE verisi üzerine ABD T-bonosu faizlerinde daha yüksek bir başka bacak olması durumunda, sarı metalin kazanımlarını sınırlayabileceğini belirtiyor.

Avrupa Merkez Bankası (ECB) Çarşamba günü politika kararlarını açıklayacak. Piyasalar zaten ECB faiz artırımı bahislerini geri çevirdi. Analist, Banka’nın, Rusya-Ukrayna savaşının Eoru bölgesinin ekonomik görünümü üzerindeki potansiyel olumsuz etkisine ilişkin artan endişeler arasında güvercin bir duruş sergileyebileceğini tahmin ediyor ve bu durumda, altının çekici kalmasının muhtemel olduğunu ifade ediyor. Analist, haftanın gündemini şu şekilde yorumluyor:

Özetle, yatırımcılar Rusya-Ukrayna çatışmasının tırmandığına dair ikna edici işaretler görmedikçe, sarı metal önümüzdeki hafta geleneksel bir güvenli liman olarak talep bulmaya devam edecek. Katılımcılar enflasyon verilerinin ardından odaklarını Fed’in politika görünümüne kaydırırsa, altının ABD T-tahvil faizleriyle ters korelasyonu değerli metalin yukarı yönlü hareketini sınırlayabilir.

Altın fiyatları teknik görünümü ve altın duygu anketi

Piyasa analisti Eren Sengezer’e göre, teknik resim, Şubat ayının başından itibaren gelen yükselen trend çizgisinin bozulmadan kalmasıyla altının yakın vadede yükselişini sürdürdüğünü gösteriyor. Analist, yukarı yönde, 1.975 dolar (statik seviye, 24 Şubatın yükseği), değerli metalin çok önemli olan 2.000 dolar seviyesini hedefleyebilmesinin önündeki ilk engel olarak hizalandığını belirtiyor.

Bu arada analist, günlük grafikteki Göreceli Güç Endeksi (RSI) göstergesinin 70’in üzerine çıkmak üzere olduğunu ve paritenin bir sonraki yükselişten önce aşağı yönlü bir düzeltme yapması gerekebileceğini gösterdiğini hatırlatıyor. Bununla birlikte analiste göre, 1.920 dolarlık destek (statik seviye, yükselen trend çizgisi) devam ettiği sürece, satıcıların kenarda kalması muhtemel. Analist, 1.920 doların altında, bir sonraki desteğini 1.885 dolardan (20 günlük SMA) önce 1.900 dolarda (psikolojik seviye) bulunduğunu söylüyor.

FXStreet Tahmin Anketi, altının kısa vadede konsolidasyon aşamasında kalabileceğini ve bir haftalık ortalamanın 1.950 doların biraz üzerinde kalabileceğini gösteriyor. Bir aylık görünüm ve bir çeyrek görünüm, sırasıyla 1.973 dolar ve 1.970 dolar ortalama hedefleri olan ek kazançlara işaret ediyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve , ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir