Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$61.775
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 61.775
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Haftalık Tahmin Geldi: Altın Bu Seviyeleri Tutamayabilir!

Altın piyasası, fiyatların bu hafta yaklaşık %4 düşmesiyle, yaklaşık bir yılın en kötü satışını gördüğü için kendisini yapışkan, zor bir durumda buldu. Kıymetli metal, art arda dört haftalık kayıpların ardından üç ayın en düşük seviyesine geriledi. Piyasadaki duyarlılığa bakarsanız analistlere göre, altın 1.800 doları tutmakta zorlanabilir.

Altın iki önemli rüzgarla karşı karşıya: Yükselen dolar ve tahvil faizleri

Bu haftaki satışlar daha da kötü çünkü altın en son enflasyon verilerinden yardım alamadı. Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere, bu hafta ABD TÜFE, Nisan ayında yıllık enflasyonun %8,3 arttığını gösterdi. Tüketici fiyatları Mart ayındaki %8,5 verisine göre geriledi; ancak yine de beklenenden daha sıcaktı. Piyasa analisti Neils Christensen, şu yorumu yapıyor:

Tüm bu hayal kırıklığı yaratan ekonomik haberlere rağmen altın piyasası bir türlü ara veremiyor. Federal Rezerv’in agresif para politikası duruşunun işe yaradığı görülüyor. Enflasyon beklentileri iyi çıpalanmış durumda.

Reel tahvil faizleri pozitife döndü ve pandeminin başlamasından bu yana en yüksek seviyesinde. Altın gibi getirisi olmayan bir varlık için bu korkunç bir ortam. ABD tahvil piyasası, artan belirsizlikte güvenli liman varlığı olarak altınla rekabet ediyor.

Aynı zamanda, Federal Rezerv’in para politikası duruşu da ABD dolarındaki yükseliş ivmesini destekliyor. ABD doları endeksi 104 puanın üzerinde 20 yılın en yüksek seviyesinde işlem görüyor.

“Bu, değerli metal için iyi bir haber değil”

Altın zor bir ortamda mücadele ediyor olsa da, bazı analistler, özellikle hisse senedi piyasaları daha fazla belirsizlik ve artan oynaklıkla karşı karşıya kalırken, değerli metalin zeminini koruyabileceği konusunda iyimserliğini koruyor. Altın bu yıl tüm kazanımlarını kaybetse de S&P 500’den daha iyi performans gösterdi. Endeks 4.000 seviyesini geri kazanmasına rağmen, bu yıl hala yaklaşık %16 düştü.

Birçok piyasa analisti, faiz oranları yükseldikçe hisse senetlerinin daha aşağı yönlü gitmesi gerektiğini öne sürüyor. Franklin Templeton’ın Franklin Altın ve Kıymetli Madenler Fonu’nun başkan yardımcısı ve portföy yöneticisi Steve Land, verdiği bir röportajda, şunları söylüyor:

Altının kriz ve belirsizlik zamanlarındaki rolü, değeri korumaktır. Küresel ekonomide uzun zamandır olduğundan çok daha fazla hareketli parça olduğuna şüphe yok. Altının piyasalarla düşük korelasyonu, yatırımcıların bir dereceye kadar saklanabileceği bir yer olduğu anlamına geliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir