Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.098
% 1.73
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.098
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Fiyatı Zıplayan Bu Altcoin’e Balinalar Akın Etti!

Kripto analitik firması Santiment tarafından sağlanan on-chain verilere göre ağdaki balinaların akın etmesiyle, kripto piyasası çökerken bile altcoin projesi Maker (MKR) bu hafta içinde ciddi kazançlar elde etti.

Balinaların ilgisi altcoin projesini ateşledi, sonra fiyatı geriledi!

Kripto para piyasasında büyük kazançlar gösterdikten sonra MKR Blockchain’i, balinaların aktivitesinde %21’lik bir artış gördü. On-chain analitik firması Santiment’e göre 100.000 doları aşan cüzdanlarda artan sayıda işleme ek olarak, kilit paydaşlar şu anda MKR arzının en yüksek yüzdesine sahipler.

Maker, geçtiğimiz birkaç gün içinde büyük balina aktivitesi gördü ve 100.000 doların üzerindeki işlemlerdeki büyük artış, varlığı geçen hafta +%21 ve sadece geçen gün +%18 daha ileriye taşıdı. Kilit paydaşlar, MKR arzında bir AllTimeHigh’a (ATH) sahip.

Coinmuhendisi.com haberlerinden de takip ettiğiniz üzere 11 Mayıs’ta MKR, 24 saatten daha kısa bir sürede fiyatına %100 artırmayı başararak bir rekora imza attı. Ancak piyasadaki yüksek satış baskısı nedeniyle tokenin fiyatı düştü ve birkaç saat içinde tüm büyümesini kaybetti. CoinMarketCap verilerine göre yazının yazıldığı sıralarda MKR, son 24 saat içinde %4,39 kayıpla 1.481 dolardan işlem görüyordu.

MKR 7 günlük fiyat grafiği / Kaynak: CoinMarketCap

Maker’ın fiyatı neden aniden bu kadar yükseldi?

Altcoin fiyatının bu kadar kısa sürede ve kripto para piyasasında deprem yaşanırken fırlaması soru işaretleri de getirdi. Bu soruya cevap arayan kripto analisti Arman Shirinyan, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Son zamanlarda geliştiriciler tarafından hiçbir temel güncelleme veya haber sağlanmadığı için, %35’lik devasa token büyümesinin tamamen spekülatif olduğu ve Terra ekosisteminin çöküşüne de bağlı olabileceği sonucuna varabiliriz.

Maker, MakerDAO ve DAI stablecoin’in verilmesine izin veren Ethereum tabanlı bir ekosistem olan Maker Protocol’ün yönetim tokeni. Analiste göre, UST stablecoin’inde fon tutan kullanıcılar Maker gibi alternatif çözümler ararken, tokenin amacı devasa büyümesinin anahtarı olabilir.

Maker, ABD dolarına yumuşak sabitlenmiş (soft-peg), topluluk tarafından yönetilen merkezi olmayan bir stablecoin olan DAI stablecoin’leri üzerinde otorite konumunda. Dolar sabitlemesine, akıllı bir sözleşmeye yatırılan kripto para birimine dayalı teminat yardımıyla ulaşılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir