Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$95.041
% 2.60
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 95.041
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

Haftalık Bitcoin ve Altcoin İncelemesi: Fiyatı Etkileyen Olaylar!

Bitcoin (BTC) ve daha geniş kripto para piyasası koşulları, ayın başında kısa bir duraklamanın ardından hızla kötüleşti. Piyasalar (UST) ve Terra LUNA’nın çöküşüyle sarsılmanın etkisini atlatamamışken, enflasyon sorunlarıyla bir kez daha kötüleşti. Cuma günkü ABD enflasyon rakamları, serbest paranın birçok kişinin beklediğinden daha erken çıkabileceğini öne sürdü. Milletvekillerinden kripto para alanının daha fazla düzenleyici gözetimi için yapılan çağrılar, hafta içinde piyasa endişesine katkıda bulundu.

Bitcoin son 11 haftanın 10’unu düşüşle kapatıyor

Bitcoin, tersine dönmeden önce haftaya yükselişle başladı. On hafta içinde ilk haftalık kazancın ardından piyasanın dibe vuracağı umutları, daha geniş piyasayı destekledi. Pazartesi günü, Bitcoin yaklaşık yüzde 4.8 yükseldi ve daha geniş piyasa güçlerine boyun eğmeden önce 31.700 dolara geri döndü. Pazar gününe girerken ise, Bitcoin art arda beş gün boyunca düştü. Pazar günü toparlanması dışında, haftalık yüzde 4’lük bir düşüş, BTC’yi 21 Aralık 2020’den bu yana en düşük haftalık kapanışında bırakacak. Bitcoin’in art arda ikinci bir haftalık kazanç elde etmesi için haftayı 30.000 dolar seviyesinde tamamlaması gerekecek.

Cuma gününe kadar Bitcoin hareketleri, haftayı yüzde 5.60 düşüşle kapatan NASDAQ 100’ü yakından takip etti. Haftada WTI ham petrol fiyatları ile ters bir korelasyon da belirgindi ve bu da piyasa duyarlılığının kripto piyasasında enflasyona yönelik etkisini yansıtıyordu.

Ayılar, kripto para piyasasının kontrolünü ele geçirdi

12 Haziran’da sona eren haftada yaklaşık yüzde 12’lik bir fiyat kaybı yaşayan Solana (SOL), art arda onuncu haftalık düşüşü kaydediyor. Ethereum(ETH) ise, yaklaşık yüzde 15.13 düşüşle ve satış baskısına eklenen bir hisse kanıtı protokolüne olası geçiş gecikmesi haberi ile haftaya başlayacak. BNB, DOGE ve XRP için işler daha iyi değildi ve bunlar da haftalık kayıplar yaşadı.

Cardano (ADA) Vasil Hard Fork beklentisi ve desteğiyle en az düşüş gösteren altcoin oldu. Pazartesi günü Pazartesi günü 1.284 milyar dolara yükselen toplam kripto piyasa değeri, Cumartesi günü 1.105 milyar dolara kadar düştü.

Haftanın Kripto Haberlerinde Öne Çıkanlar

  • Haftanın öne çıkan en önemli olaylarından biri, SEC’in, BNB’nin menkul kıymet olup olmadığını araştırdığını duyurmasıydı. Bunun ardından, Reuters, Binance’in “yasadışı fonlarda en az 2,35 milyar dolarlık aklama kanalı” olduğunu açıkladı. Binance ise açıklamalara yanıt vererek, iddiaları reddetti.
  • Küresel ödeme ağı PayPal, platform dışındaki cüzdanlara kripto para transferini desteklemeye başladı. Şirket platformunda kripto hizmetleri sunmaya başladığından beri en çok talep edilen özellik olduğu belirtilen yeni özellik, şimdilik sadece seçili ABD’li kullanıcılara sunulacak.
  • Cumhuriyetçi Cynthia Lummis ve Demokrat Kirsten Gillibrand tarafından desteklenen iki taraflı bir yasa tasarısı tanıtıldı. Yasa tasarısına göre CFTC kripto düzenleyicisi olacak.
  • Citadel Securities bir kripto para ticaret platformu kurmaya hazırlanıyor.
  • New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS), stablecoin ihracına ilişkin yönergeler yayınladı.
  • Tether, Tezos’ta USDT’nin piyasaya sürüldüğünü duyurdu ve onu on üçüncü blockchain yaptı.
  • Blockware Intelligence, internet ve sosyal medya gibi Bitcoin’in de günbegün daha fazla benimseneceğini tahmin ediyor. Rapora göre, küresel benimsenmenin 2030 yılına kadar yüzde 10’a ulaşması öngörülüyor.
  • Ethereum geliştiricileri, hafta başlarında çok beklenen The Merge güncellemesini Ropsten test ağında uyguladılar. Ancak,Coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Ethereum topluluğu içinde şüphe uyandıran zorluk bombasını (difficulty bomb) erteleme kararı aldıklarını bildirdiler.
  • Deloitte anketi, ABD’li yatırımcıların yüzde 75’inden fazlasının önümüzdeki 24 ay içinde kripto para birimlerini kabul etmeyi planladığını gösterdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir