Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$61.892
% 4.66
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 61.892
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Ethereum Aşırım Satım Bölgesine Girdi! “Bunlara Hazır Olun”

Ethereum (ETH)’un fiyatı, RSI’nın son kez aşırı satılmasının ardından yaklaşık yüzde 400 oranında toparlandı. Bu sefer farklı olacak mı? İşte ayrıntılar…

Ethereum fiyatı Kasım 2018’den bu yana ilk kez ‘aşırı satım’ bölgesine girdi

Ethereum ETH, haftalık göreceli güç endeksine (RSI) göre, Kasım 2018’den bu yana ilk kez 12 Haziran’da “aşırı satım” bölgesine girdi. Analistler, RSI grafiği 30’un altına düşmesinden sonra, kripto para biriminin aşırı satıldığını düşünüyor. Dahası, düşüşü, aşırı satım sinyalinin trendin tersine dönmesine yol açacağına inanarak “düşüşü satın almak” için bir fırsat olarak görüyorlar. Ethereum’un önceki aşırı satım grafiği, yaklaşık olarak yüzde 400’lük bir fiyat rallisinden önce gelen ve 12 Kasım 2018’de sona eren haftada ortaya çıktı. Geçmiş performanslar gelecekteki eğilimlerin göstergeleri olmasa da, en son RSI’nın 30’un altına düşmesi, ETH’nin gelecekte benzer bir yukarı yönlü bir geri çekilme geçirme olasılığını artırıyor.

ETH’nin aşırı satış gördüğü bir sıçrama kaydettiğini varsayalım. Daha sonra, ETH ‘nin kritik zorluğu, 200 haftalık üstel hareketli ortalamasını (200 haftalık EMA) destek olarak 1.620 dolara yakın bir şekilde geri kazanmak olacaktır. Eğer öyleyse, boğalar 50 haftalık EMA’ya (kırmızı dalga) doğru 2.700 doların üzerinde, bugünün fiyatından neredeyse yüzde 100 artışla uzun bir yukarı yönlü hareket izleyebilirler. Aksi takdirde, ETH düşüş trendine devam edebilir, 1.120 dolarlık bir sonraki hedef olarak hizmet eder, bu seviye token’in 0.782 Fib çizgisiyle çakışan bir seviyedir.

ETH fiyatı 650 dolara kadar düşer mi?

ETH’nin fiyatı son altı günde yaklaşık yüzde 20’den fazla düştü ve çoğu kayıp, coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, ABD Çalışma Bakanlığı’nın enflasyonun Mayıs ayında yüzde 8.6’ya ulaştığını bildirdiği 10 Haziran’dan sonra geldi. Bu, Aralık 1981’den bu yana en yüksek seviye. Daha yüksek tüketici fiyat endeksi (TÜFE), yatırımcılar arasında, Federal Rezerv’i 9 trilyon dolarlık bilançosunu düşürürken faiz oranlarını daha agresif bir şekilde artırmaya zorlayacağına dair korkuları güçlendirdi. Bu, daha riskli varlıklar için iştahı azalttı, hisse senetlerine, Bitcoin’e (BTC) ve ETH’ye zarar verdi.

Kripto para analisti Vince Prince, son ETH düşüşünün fiyat 650 dolara inene kadar devam edebileceğinden korkuyor. Samurai Trading Academy’e göre, aşağı yönlü hedefinin özünde büyük bir “omuz baş omuz” modeli var. Bu model, kar hedefine ulaşmada yaklaşık yüzde 85’lik bir başarı oranına sahip klasik bir düşüş tersine çevirme modeli. Bu arada, Glassnode’un “Checkmate” takma adıyla bilinen analisti, ETH’nin fiyatını 2022’ye daha da düşürebilecek potansiyel bir DeFi felaketini vurguladı. Analist, Ethereum ile ilk üç stabilcoin’in piyasa değeri arasındaki oranın 11 Haziran’da yüzde 80’e yükseldiğini belirtti ve şunları söyledi:

ETH’yi teminat olarak sağlayarak “çoğu insan stabilcoin’leri ödünç aldığından”, Ethereum ağının en iyi dolar sabitlenmiş token’lerden daha az değerli olma potansiyeli, borcun değerini teminatın kendisinden daha yüksek hale getirecektir. Bütün stabilcoin’ler ödünç alınmadığından ve ayrıca hepsi Ethereum’da olmadığı için bir fark var. Ancak yine de, tasfiye riski üç ay öncesine göre çok daha yüksek..

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir