Kriptolar:
29261
Bitcoin:
$64.685
% 5.19
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.32
Piyasa Değeri:
$2.31 T
% 3.67
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 64.685
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.31 T

Haftalık Bitcoin Tahmini Çıktı: İşte Beklenen Seviyeler!

12 Mayıs’ta Terra (LUNA)’nın neden olduğu çöküşün ardından Bitcoin (BTC) fiyatı haftalık destek seviyesinin üzerinde konsolide oluyor. Bu fiyat hareketi, BTC’nin aşağı yönlü bir hareketini tetikleyerek yatırımcıların korkularının daha da derinleştirmesine neden olabilir.

Bitcoin fiyatı daha derin bir düşüşe işaret ediyor olabilir

coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz gibi, Bitcoin fiyatı, 6 Mayıs’ta bir ayı bayrağı modelinden çıktı ve bir haftada yaklaşık yüzde 36’lık bir çöküşe yol açtı. BTC, 10 Kasım 2021 ile 24 Ocak 2022 arasında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin dolardan 32.837 dolara düştü ve modelin bayrak direğini oluşturdu. Bu arada, 14 Ocak ile 22 Mayıs arasında daha yüksek dipler ve daha yüksek zirveler şeklindeki konsolidasyon, bayrak olarak bilinen yükselen paralel benzeri bir model oluşturdu. Bu teknik oluşum, Bitcoin fiyatının 38,305 doların altına düştüğü anda onaylanan 18.179 dolarlık bir hedef öngörüyor.

Şimdiye kadar, satıştaki duraklama, Bitcoin fiyatının haftalık 29.100 dolardaki destek seviyesinin hemen üzerinde, 29.147 dolar civarında konsolide olmasına izin verdi. Bu desteğin altına yakın bir günlük mum çubuğu, 18.179 dolarda hedefe daha fazla düşüşü tetikleyecektir.

Zincir üstü metrikler zayıflıyor

Bitcoin blockchain’ine katılan yeni adreslerin sayısındaki düşüş, BTC fiyatında gözlemlenen bu düşüş anlatımını desteklemektedir, Bu metriğin 7 günlük Basit Hareketli Ortalaması, 9 Ocak ile 26 Mayıs arasında 620.122’den 381.857’ye düştü. Bitcoin ağına katılan yeni aktif adreslerdeki bu yüzde 38’lik düşüş, BTC çevresindeki yatırımcı duyarlılığında net bir düşüşe işaret ediyor. Ayrıca, borsalarda tutulan BTC sayısı 2 Mayıs’tan bu yana 1,89 milyondan 1,94 milyona yükseldi. Merkezi kuruluşlarda tutulan arzdaki bu yüzde 2,6’lık artış, satış tarafı tehdidi oluşturuyor. Ani bir çöküş durumunda, bu tutucular panik satış yapabilir ve daha fazla baskı ekleyerek düşüş trendini şiddetlendirebilir. Bu nedenle, bu zincir üstü ölçüm, ayıların lehine olan oranların arttığını gösteriyor.

Bitcoin fiyatı için düşüş tablosu çizen bir diğer şey, balinalardan birikim eksikliğidir. İlginç bir şekilde, bu yüksek net değerli yatırımcılar varlıklarını boşaltıyorlar. 1.000 ila 10.000 BTC jetonu tutan cüzdanlar 15.870’ten 15.856’ya düştü, bu da 14 cüzdanın varlıklarını boşalttığını temsil ediyor. Bu düşüş, bu yatırımcıların kar elde ettiğini ve ayrıca Bitcoin fiyatında daha fazla düşüşün mümkün olabileceğine inandığını ortaya koyuyor.

Bitcoin bunu gerçekleştirebilir, 69 bin dolar yeniden test edilebilir

Zincir üzerindeki ölçümlerin çoğu düşüş eğilimi gösterirken, yatırımcılar son bir umuda tutunabilir, bu da ”ölü kedi sıçraması” olarak bilinen senaryo. Bu görünümde, piyasa katılımcıları, Bitcoin fiyatının 33 bin ila 36 bin dolar arasında önemli engellerle karşılaşmasını bekleyebilirler. Bu hareket, Bitcoin fiyatı sonunda bir U dönüşü yaptığında, akıllı paranın short pozisyonları için likidite yaratması muhtemeldir. Bununla birlikte, bu hızlı yükseliş, yatırımcıların, en azından Bitcoin için sağlam bir taban oluşana kadar, çok daha iyi bir fiyata satış yapmaları için bir şans olabilir.

Ancak bu artış, 53 bin dolarlık engelin üzerinde bir günlük mum çubuğu üretecek kadar yükselirse, makro perspektiften daha yüksek bir zirve yaratacak ve düşüş tezini geçersiz kılacaktır. Böyle bir gelişme, kenarda kalan alıcıların devreye girmesinin yolunu açacak ve potansiyel olarak BTC’yi tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 69 bin doları yeniden test etmeye itecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir