Kriptolar:
29515
Bitcoin:
$59.553
% 3.65
BTC Dominasyonu:
%52.6
% 0.26
Piyasa Değeri:
$2.20 T
% 1.96
Korku & Açgözlülük:
43 / 100
Bitcoin:
$ 59.553
BTC Dominasyonu:
% 52.6
Piyasa Değeri:
$2.20 T

Haftalık Altın Fiyatı Tahmini: Bu Seviyeleri Bekleyin!

Altın fiyatı, güçlü bir dolar ve yaklaşan faiz artışlarının verimsiz varlığa yönelik iştahı azaltmasıyla üçüncü haftalık düşüşünü kaydetti. Bununla birlikte piyasa analisti Christopher Lewis’e göre sarı metal, burada savaşıyor ve hayatta kalmaya çalışıyor.

“Altında zayıflık var, ancak savaşmaya devam ediyor”

Christopher Lewis, altın piyasalarının, işlem haftasında 1.800 dolar seviyesini kesmek için düştüğünü belirtiyor. Analiste göre, bunu yaparak, belirli bir miktar zayıflık gösteriyor. Ancak analist, piyasanın pes etmediğini ve savaştığını da belirtiyor. Lewis, analizlerine şu yönde devam ediyor.

Eğer haftanın şamdan dibinin altına inersek, o noktada altın piyasasında daha fazla zayıflık olması muhtemel. Belki de yaklaşık 100 dolardan vazgeçmek zorunda kalmamız olası.

Bu noktada ralliler, bir konsolidasyon oyunu için güzel alım fırsatları. Ancak ben onları bundan daha fazlası olarak görmem. Piyasa gürültülü olmaya devam ediyor. Tabii ki son zamanlarda oldukça gürültülü olan ABD’deki faiz oranlarına oldukça duyarlı olacak.

Başlangıçta, altın gerçekten bozulmaya başladı. Ancak New York online olduğunda biraz rahatlama gördük. Bu yüzden belki de bu da dikkat etmeye değer bir şey.

“Altın fiyatı için 2.000 dolar olası, ancak yakında değil!”

Piyasa daha yüksek kırılırsa, 1.880 dolar seviyesinin ana direnç olacağını düşünüyorum. Bunun üstüne çıkmak zor olacak. Oradan yukarı çıkabilirsek, o zaman piyasanın gerçekten yükselmeye başlaması olası. Belki de her şey söylenmeden ve yapılmadan önce 2.000 dolar seviyesine ulaşması muhtemel. Bunun yakın zamanda olacağını sanmıyorum.

Ancak bu, çok dikkat etmeniz gereken bir şey. Sonuç olarak, piyasalar şu anda çok gürültülü ve zor. Bu yüzden, bu piyasada kısa vadeli bir bakış açısıyla işlem yapmak muhtemelen daha kolay. Yeterli zaman verildiğinde, bu pazarın aşırı güç veya zayıflık gösterdiğini görme olasılığımız olduğuna inanıyorum. Şu anda bu esasen 50-50’lik bir tartışma.

“Dolar altın fiyatı üzerinde baskı yapan en önemli unsur”

En büyük merkez bankalarının şahin para politikası, faiz getirmeyen altını bir yıldan fazla bir süredir en kötü çeyreğine itti. TIAA Bank dünya piyasaları başkanı Chris Gaffney’e göre, dolar, altını baskılayan en büyük faktör. Gaffney, daha büyük resimde ise yükselen faiz oranlarının olduğunu söylüyor.

Hindistan, altına yönelik temel ithalat vergisini artırdı

Bu arada Coinmuhendisi.com olarak bildirdiğimiz üzere, dünyanın en büyük ikinci külçe tüketicisi olan Hindistan, dış ticaret açığını azaltmak amacıyla altına yönelik temel ithalat vergisini %7,5’ten %12,5’e yükseltti. Mumbai’deki Kedia Commodities direktörü Ajay Kedia, üçüncü çeyrekte genellikle festivaller arasında güçlü bir fiziksel altın alımı olsa da, bunun talebi hemen etkileyeceğini söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir