Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.561
% 3.51
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.561
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Hackerlar Popüler Metaverse Coin’i Hedefledi: Fiyat Düşüyor!

Yakın tarihli bir MailChimp veri ihlali, metaverse coin MANA’nın arkasındaki Decentraland’ın haber bülteniyle ilişkili yüzlerce e-posta hesabını sızdırdı. Görünüşe göre saldırı Decentraland’a yönelik değil, kötü niyetli bilgisayar korsanlarının güvenliği ihlal edilmiş hesaplara erişmek için dahili bir saldırı kullandığı daha büyük bir ihlalin parçasıydı. İşte detaylar…

Metaverse coin projesinin haber bültenine kayıtlı mailler sızdırıldı

MailChimp CISO Siobhan Smyth tarafından TechCrunch’a yapılan açıklamaya göre şirket, 26 Mart’ta şirketin müşteri destek ekibi tarafından kullanılan bir araca erişen kötü niyetli bir aktör tespit ettikten sonra veri ihlalinden haberdar oldu. Ardından, birkaç hesapla ilgili özel bilgi elde etmek için bir dizi Sosyal Mühendislik tekniği kullanıldı. Decentraland bugün, sızıntıyı ele alan ve bilgisayar korsanlarının resmi Decentraland hesaplarını veya Decentraland Vakfı’nı taklit eden e-postalar gönderebileceği için kullanıcılara dikkatli kalmalarını hatırlatan bir blog yazısı yayınladı.

TechCrunch raporuna göre 300’den fazla MailChimp hesabı ele geçirildi. Bilgisayar korsanlarının özellikle kripto para birimi ve finans sektörleriyle ilgili hesapları hedeflediği görülüyor. Saldırıdan etkilenen diğer bir şirket de en popüler kripto para donanım cüzdanlarından biri olan Trezor. Son saldırı, bilgisayar korsanlarının Blockchain’den yararlanabileceği ve önemli miktarda Ethereum’a erişebileceği Axie Infinity’nin Ronin ağının 625 milyon dolarlık bir saldırısının ortasında geliyor. coinmuhendisi.com olarak da bildirdiğimiz üzere Axie Infinity hack’i ilk olarak 23 Mart’ta gerçekleşti, ancak ekibe bundan yalnızca bir hafta sonra bilgi verildi.

Decentraland fiyatı düşüyor

Şubat 2020’de piyasaya sürülen Decentraland, piyasadaki en yüksek değerli metaverse coin’dir ve şu anda 4.8 milyar dolarlık bir değerleme ile 24 saatlik 420 milyon doların üzerinde işlem hacmine sahiptir. Ancak hack olayının ortaya çıkmasının ardından hafif bir düşüş yaşadı. Coin, 2.69 dolar seviyelerinden 2.56 dolara kadar geriledi. Yazım sırasında, yüzde 2’ye yakın bir düşüş ile 2.66 dolardan el değiştiriyor. Coin’in fiyat hareketini aşağıdaki günlük grafikten de görebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir