Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.615
% 1.59
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.615
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hackerlar, Güney Kore Hükümetinin YouTube Kanalında Kripto Videosu Yayınladı

Güney Kore hükümetinin resmi YouTube kanalı, hack saldırısının hedefi oldu.

Güney Kore hükümetinin resmi YouTube kanalı günü hacklendi ve kripto para ile ilgili bir video yayınlandı. Videoda ayrıca milyarder ve kripto meraklısı Elon Musk da yer aldı.

Güney Kore Hükümetinin Youtube Kanalı Hacklendi

Yonhap News Agency’de yer alan habere göre, Güney Kore hükümetinin resmi YouTube kanalı, bilgisayar korsanlarının hedefi haline geldi. Yetkililerin açıklamalarına dayanan bir raporda, saldırganlar, kanalda kripto temalı bir video yayınladılar.

Cumartesi günü sabahın erken saatlerinde, video paylaşım platformundaki kanalın adı “SpaceX Invest” olarak değiştirildi. Ardından, SpaceX’in kurucusu ve CEO’su Elon Musk ile bir röportajı içeren kripto para birimleriyle ilgili bir videoyu canlı olarak yayınladılar.

YouTube hesabını yöneten Güney Kore Kültür ve Turizm Bakanlığı‘ndan bir yetkili, sabah 6’da durumdan haberdar olduklarını, güvenlik önlemi sonrası hesabı geri aldıklarını açıkladı. Youtube’un ana şirketi Google, kanalın saldırıya uğradığını doğrularken, nedenini araştırdıklarını söyledi.

Bu haftanın başlarında, Kore Turizm Örgütü (KTO) tarafından işletilen bir YouTube hesabı da saldırıya uğradı. Yarım milyondan fazla abonesi olan kanal, ertesi gün tekrar hacklendi ve hala kullanılamıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir