Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.192
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.192
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Hacker, Algorand CEO’sunun X Hesabından Alay Etti

Bilinmeyen bir grup tarafından, bir günden fazla süre geçmesine rağmen hala Algorand Vakfı CEO’su Staci Warden’ın X hesabında paylaşımlarda bulunarak takipçilerle ve platformla alay ediyor.

26 Ocak 21:28 TSI itibarıyla, adı bilinmeyen bilgisayar korsanı, Algorand’ın Warden’ın hesabını kurtarma “sürecinde” olduğunu açıklamasından yaklaşık 15 saat sonra, sosyal medya platformu X’te aktif olmaya devam etti.

Kişi, platformdaki zamanını hem X kullanıcılarına mesaj gönderirken hem de onlara yanıt verirken Warden hakkında ırkçı hakaretler ve hakaretler içeren mesajlar yayınlamak için kullandı.

Bilgisayar korsanının, ele geçirilen hesabı kullanan birçok faaliyeti, Warden’a kişisel olarak saldırdı; profilini değiştirerek, onun “müşterilerimden 6 rakamı aldığını ve onları bunun bir hack olduğunu düşünmeleri için gaza getirdiğini” ve “yarı profesyonel bir direk dansçısı” olarak çalıştığını iddia etti. Fakat birçok X kullanıcısı bu kesintiden memnun görünüyordu ve hacker’ın gönderilerini Warden’ın gönderilerine tercih ettiklerini iddia ediyordu.

X’in yardım merkezinin saldırıya yanıt verip vermediği henüz belli değil. Algorand baş teknoloji sorumlusu John Woods, 26 Ocak’ta saat 23:10’da (TSI) yayınlanan bir açıklamada, firmanın hâlâ Warden’ın hesabının kontrolünü yeniden kazanmak için çalıştığını fakat “hiçbir Algorand sistemi veya hesabının tehlikeye atılmadığını” söyledi.

Bireyler daha önce 9 Ocak’ta SEC gibi yüksek profilli X hesaplarını geçici olarak ele geçirebilmişti. Bu durumda bilgisayar korsanı, SEC’in onayladığını iddia eden sahte bir mesaj yayınlayabildi. Ayrıca 22 Ocak tarihli bir raporda SEC, saldırının SIM takas saldırısından kaynaklandığını söyledi.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir