Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.419
% 1.30
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.419
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Hack Sonrası Acala Stablecoin’inde Son Durum

Dün yaşanan hack saldırısının ardından Acala‘nın stablecoin’i değerinden yüzde 99 uzaklaşarak depeg oldu.

Hackerların hedefinde Polkadot ağının DeFi protokolü Acala vardı. Saldırganlar, Acala’nın yerel stablecoin’i AUSD‘yi token basmak için kullandığı likidite havuzunda bir hatayı kullanarak içeri girmeyi başardı. Acala ekibi, açığı fark ettikten sonra, Acala para zincirinde kalan hatalı basılmış AUSD’nin transfer işlevini devre dışı bıraktı.

Acala Stablecoin Hack Sonrası Yüzde 99 Geriledi

DeFi protokolü Acala, bir güvenlik ihlali yaşadı ve bu da AUSD stablecoin’inin sabitinin bozulmasına neden oldu. Kısa bir süre yüzde 99 gerileyen AUSD, yeniden yükselişe trendine geçti.

Stablecoin havuzundaki bir hatadan kaynaklandığı belirtilen saldırıda yaklaşık 1,27 milyar dolar kaybedildi. Ayrıca, saldırganın hatadan yararlanan tek kişi olmadığına dikkat çekildi ve diğer birkaç kullanıcının likidite havuzundan binlerce dolar değerinde DOT çaldığı iddia ediliyor.

Saldırı nedeniyle, AUSD stablecoin sabitini kaybederek tüm zamanların en düşük seviyesi 0,5713’e inmişti. Haberin yazıldığı an itibariyle 0,8534 seviyelerinde işlem görüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir