Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.729
% 0.57
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.729
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Hack Sayesinde, Dakikalar İçinde 15.5 Milyon Dolar Kazandı

DeFi platformu Ankr‘ın hack’lenmesiyle, fırsattan yararlanan birisi dakikalar içinde 10 BNB‘yi 15 buçuk milyon dolara çevirdi.

Kripto endüstrisinde hack ve dolandırıcılık olaylarının önüne geçilemiyor. Hacker‘lar, zararlı yazılımlar veya açıktan yararlanma yöntemleriyle projelere milyonlarca dolarlık zararlar veriyor. Son olarak DeFi protokolü Ankr, kod yapısında sınırsız token basılmasına izin veren bir hata nedeniyle saldırıya uğradı. Bu hata, katrilyonlarca dolarlık bir token basımı gerçekleştirdi. Hacker, katrilyonlarca aBNBc token’ını bastıktan sonra, 20 trilyon aBNBc ile BNB alımı gerçekleştirdi. Bilgisayar saldırganı, son işleminde Tornado Cash‘ı kullanarak bu BNB‘leri 5 milyon USDC ile takas etti. CoinGecko verilerine göre hacker, PancakeSwap ve ApeSwap‘taki aBNBc likidite havuzlarını neredeyse tamamen boşalttı. Ancak hack saldırısı, başka birisine daha fazla para kazandırdı.

Hack Saldırısından Yararlanan Fırsatçı, 15.5 Milyon Dolar Kazandı

DeFi protokolü Ankr‘ın hack saldırısına uğramasının ardından, bir fırsatçı hızlı işlemler yaparak 10 BNB‘sini 15.5 milyon dolara çevirdi.

Fırsatçı, yaklaşık 2.890 dolar değerindeki 10 BNB‘siyle 183.885 adet aBNBc satın alımı gerçekleştirdi. Bu işlemden sadece bir dakika sonra, elindeki aBNBc’leri 191.130 adet hBNB’YE çevirdi.

Elinde 191 bin adet hBNB‘si bulunan fırsatçı, yine bir dakika içinde Helio Protocol‘e giriş yaptı. Tüm hBNB‘leri protokole yatırdı ve bunun karşılığında 16 milyon adet Helio Stablecoin borç aldı. Sistemdeki açık hBNB‘lere 16 milyon dolarlık stablecoin’i karşılık gördü.

Fırsatçı, son işleminde bu 16 milyon adet stablecoin‘i 15.5 milyon dolarlık BUSD‘a çevirdi. Sadece dakikalar içinde, hack saldırısına uğrayan protokolden bir fırsatçının cebine milyonlarca dolar girdi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir