GXChain nedir? GXChain, veri ekonomisine odaklanan ve veri internet değeri oluşturmayı hedefleyen bir Blockchain projesidir. Bu makalede GXChain nedir, nasıl çalışır, GXC nedir, ne işe yarar, nasıl alınır gibi yatırımcıların merak ettiği soruların yanıtlarını bulabilirsiniz. Coinmuhendisi.com olarak, merak eden okurlarımız için hazırladık.
GXChain nedir?
2016 yılında kurulan GXChain, veri odaklı bir Blockchain projesidir. Günümüzün internet dünyasında, her tıkımız bile bir veridir ve çeşitli kişiler tarafından kullanılabilmektedir. Bununla birlikte, veri temelli yatırımların başarı oranı çok daha yüksektir. Buna göre GXChain, güvenliği yüksek bir veri tabanlı internet yaratmak için tasarlanmıştır. Ayrıca proje, küresel veri ekonomisinde temel Blockchain altyapısı olmayı hedeflemektedir. Merkeziyetsiz bir biçimde yönetilen platform, Delegated Proof-of-Stake (DPoS) konsensüs mekanizmasını kullanır. Ek olarak platformun GXC isimli bir yerel kripto para birimi bulunuyor.
GXChain ne sunmaktadır?
GXChain üzerinden merkeziyetsiz uygulama (dApp) geliştirilebiliyor. Ağda mevcut olarak G-ID, GVM, BaaS ve Blockcity gibi dApp’ler yer alıyor. Çeşitli verileri kullanıcılarına sağlayan Blockcity’nin 2 milyondan fazla doğrulanmış kullanıcısı mevcut. Buna ek olarak, GXChain’in bir veri pazarı bulunuyor. Kullanıcılar, bu veri pazarı aracılığıyla elde etmek istedikleri verilere ulaşabiliyor ve onları satın alabiliyor. Ayrıca ağ, çoklu veri modülleri geliştirerek veri ekonomisi için çözümler oluşturuyor. Kullanıcılar, ağ ile veri alışverişi, depolaması, analizi yapabiliyor. Ayrıca bu verileri ticarileştirilen dApp ekosistemi aracılığıyla gelir elde etmek için kullanabiliyor.
GXC coin nedir? Ne işe yarar?
GXChain merkeziyetsiz olarak yönetilmektedir. Buna göre ağın geleceği hakkında alınan kararlar, GXC coin sahipleri tarafından belirlenmektedir. Bu kapsamda proje, “bir token bir oy” mantığını benimsemiştir. Kullanıcılar, bir GXC coin karşılığında ağdaki bir düğümde bir oy hakkı kazanmaktadır. Tekliflere oy vermelerinin ardından, kullanıcıların bir tokeni yakılmaktadır. Yani dolaşımdan çıkarılmaktadır. GXC’nin ikinci kullanım durumu staking’dir. Staking, kullanıcıların varlıklarını bir akıllı sözleşmeye kilitleyerek ağın güvenliğini sağlamasıdır. Buna göre, GXC varlıklarını belirli bir vadeyle kilitleyen kullanıcılar, vade sonunda token ödülleri kazanmaktadır. Bu sayede pasif gelir elde edebilmektedirler.
GXC coin fiyatı ne durumda?
Yazının yazıldığı sırada GXC, 32.8 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahipti. Altcoin’in 24 saatlik işlem hacmi ise 1.828 dolardı. Bununla birlikte, maksimum arzı 100 milyon adet olan GXC coin’in 75 milyonu dolaşımdaydı. Kripto paranın birim fiyatı ise 0,4375 dolar civarında seyrediyordu.
GXChain nedir? GXC coin nasıl alınır?
GXChain projesi ile ilgilenen yatırımcılar, altcoin’in listelendiği bir borsa bulmalıdır. Mevcut olarak GXC’yi listeleyen borsalar arasında Huobi Global, MEXC, Gate.io ve Digifinex öne çıkmaktadır. GXC coin satın almak isteyen kullanıcılar, bu borsalardan birine üye olup, hesaplarını doğrulamalıdır. Ardından cüzdanlarına GXC’nin paritelerine uygun bir varlık yükleyerek tokeni satın alabilirler.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.