Kriptolar:
29677
Bitcoin:
$62.428
% 2.13
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.56
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 1.88
Korku & Açgözlülük:
57 / 100
Bitcoin:
$ 62.428
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Günün öne çıkan kripto para haberleri

Investing.com – Kripto para piyasalarındaki güncel gelişmelerden derlediğimiz günlük haber özetimizle satır aralarında kalan kripto haberleri hakkında bilgi sahibi olabilirsiniz.

Bybit, kripto çöküşünde çalışan sayısını azaltan son kripto borsası oluyor

Bybit CEO’su Ben Zhou, Bybit çalışanlarına, borsanın bu haftadan itibaren işten çıkarmaları gündeme alacağını söyleyen şirket içi bir e-posta gönderdi. Haber, kripto muhabiri Colin Wu tarafından birden fazla iç kaynağa atıfta bulunularak servis edildi.

Bybit, devam eden düşüşle birlikte işten çıkarmaları gündeme alan son kripto şirketi olurken ABD kripto borsası Coinbase, geçen hafta toplam istihdamını %18 oranında azalttı. Diğer yandan, diğer büyük kripto para borsaları Binance ve Kraken, piyasa düşüşüne rağmen operasyonel gücünü öne çıkararak daha fazla iş pozisyonu açarak farklı bir politika izliyorlar.

Shiba Inu topluluğu, Shibarium için BONE token güncellemesini oyluyor

Shiba Inu geliştiricileri, Shiba Inu ekosisteminin yönetim tokeni BONE için bir topluluk oylaması duyurdu. Bone ShibaSwap (BONE), Shibarium Protokolünün komisyon ödeme varlığı olacak şekilde ayarlandı. Diğer bir ifadeyle Shibarium’da her türlü işlemin gerçekleştirilmesinde kullanılacak.

ShibaSwap platformu kullanıcıları, BONE tokenini toplama ve elde tutma fırsatına sahip olacaklar, ancak SHIB geliştiricileri bunun ne zaman kullanıma sunulacağını henüz açıklamadı. Shiba Inu geliştiricileri, ödül sistemini otomatikleştirmek ve yükseltmek için çaba gösterdiklerinin altını çizdi.

BitMex, 3AC’in pozisyonlarını tasfiye etti

BitMex, diğer birkaç borsa ile birlikte Three Arrows Capital’daki (3AC) pozisyonlarını tasfiye etti. FTX ve Deribit de aynı yolu izleyerek 3AC’nin pozisyonlarını tasfiye eden diğer borsalardı.

Singapur merkezli 3AC, BitMEX’e 6 milyon dolar borçlu. Başka bir kaynak, FTX üzerindeki etkiyi “önemsiz” olarak tanımladı ve yatırımcıları arasında 3AC’yi de içeren Deribit’in “küçük” bir kayıp yaşadığını ekledi.

3AC’nin işlem gördüğü başka bir borsa olan Bitfinex’in temsilcisine göre, hedge fonu, varlıkları tasfiye edilmeden zararda kapatıldı.

Kripto kredi şirketi Babel Finance, likidite durumunu iyileştirmek için mücadele ediyor

Geçen hafta para çekme işlemlerini aniden askıya alan kripto kredi şirketi Babel Finance, likidite durumunu iyileştirmek için izleyeceği yolu açıkladı.

Babel Finance, likidite durumunu kontrol etmek için ticari faaliyetlerinde acil durum değerlendirmesi yaptığını ve ayrıca büyük karşı taraflar ve müşterilerle “bazı borçların geri ödeme süresine ilişkin ön anlaşmalara” vardığını söyledi. Böylece şirketin kısa vadeli likidite baskısını hafiflettiği açıklandı.

Binance CEO’su Bitcoin fiyat hakkında görüşlerini paylaştı

Binance CEO’su Bitcoin’in dip fiyatıyla ilgili tahminini yaptı. Changpeng Zhao’ya göre Bitcoin’in öldüğüne dair söylemlerin artması BTC fiyatının dip gördüğünün önemli bir göstergesi. Geçmiş dönemlerde, bu tür söylemlerin arttığı zamanlarda Bitcoin alanların ciddi kârlar elde ettiğini sözlerine ekledi.

Grayscale’in Bitcoin Trust (GBTC) ürünü %34 iskontolu işlem görüyor 

Bitcoin fiyatına bağlı olan yatırım ürünü Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), dayanak varlığından aşağı yönlü sapmasıyla daha kötü performans gösteriyor.

Bitcoin bu yıl şimdiye kadar yaklaşık %55 düşerken, GBTC’nin bu yılki değer kaybı %63’ü bulmuş durumda.

GBTC ayrıca Bitcoin fiyatına göre şu an %34 gibi rekor bir iskontoyla işlem görüyor. Mevcut Bitcoin fiyatından daha düşük fiyata sahip olan yatırım ürünü, bazı yatırımcılar tarafından fırsat olarak görülüyor. Diğer yandan fiyat sapması, piyasadaki belirsizlik ve kargaşa ortamını da yansıtıyor.

Konglaş verilerine göre GBTC, şu anda son 19 ayın en düşük seviyesi olan 12,47 dolarlık bir pay fiyatına sahip ve bu hisse fiyatı, Grayscale tarafından tutulan Bitcoin değerinden %34 daha düşük işlem gördüğünü gösteriyor.

Güney Kore, Terra geliştiricilerine yurt dışı yasağı getirdi

Güney Kore, çöken kripto projesine ilişkin soruşturma devam ederken Terra’nın mevcut ve eski geliştiricilerine yurt dışı yasağı koydu.

Kore medya kuruluşu JTBC News’in haberine göre, yeni kurulan Mali ve Menkul Kıymet Suçları Ortak Soruşturma Ekibi, seyahat yasağı kararının, davayla ilgili olan kişilerin ülkeyi terk etme ihtimaline karşı olduğunu söylüyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir