Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.503
% 2.33
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.503
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Günün öne çıkan kripto para gelişmeleri

Investing.com – Kripto para piyasalarında Kasım ayının ilk günü düşük hacimli de olsa sermaye girişleriyle devam ediyor. Toplam kripto para sermayesi 2,65 trilyon dolar seviyesindeyken Bitcoin (BTC), gün içinde 62.000 dolar bandını test etti. İlk 10 kripto para pozitif bölgede devam ediyor, Shiba Inu yüzde 14’ü bulan günlük kazancıyla dikkat çekiyor. Kripto para endüstrisinde ise bazı önemli gelişmeler yaşandı.

Binance borsası para çekme işlemlerini geçici olarak durdurdu

Dünyanın en büyük hacimli borsalarından biri olan Binance, bugün tüm para çekme işlemlerini durdurduğuna dair bir açıklama yaptı. Bu duyuru kripto para piyasasında kısa süreliğine şok etkisi yaratırken yaklaşık yarım saat süren kesinti sonrası piyasa rahat bir nefes aldı. 

Kripto borsasından yapılan resmi açıklamada kullanıcıların fonların güvende olduğu söylenirken para çekme işlemlerinin askıya alınmasının, son birkaç günde oluşan ağ birikimiyle ilgili yapılan bakım çalışmasından kaynaklı olduğu duyuruldu.

Binance ile ilgili bugünkü diğer bir gelişme ise önde gelen kripto para borsasının platformunda SHIB/DOGE işlem çiftini sunmaya başlamasıydı. 

Bugün erken saatlerde yapılan duyuruya göre kripto para kullanıcıları artık SHIB/DOGE paritesi sayesinde Binance’te şaka temalı kripto paraları arasında ticaret yapabilecek. 

Squid Game Token yatırımcılarına büyük şok

Tüm dünyada geniş yankı uyandıran Squid Game dizisi, geçen hafta adına çıkarılan token ile kripto sektörünün gündeminde yer almıştı. Öyle ki fiyatı 1 sentin altındaki değerlerden bugün öğle saatlerinde 2.584 dolar gibi devasa rakamlara çıktı. 

En son zirve fiyatının görülmesinden sonra grafiklerde sert bir düşüş gören SQUID tokeni fiyatı neredeyse sıfırlanarak bütün yatırımcılarını şok etti. Geçen hafta piyasada hızlı yükselişiyle ilgili haberlerin yanında kripto varlığın alımının kolay ama satılmasının zor olduğuna dair uyarılar vardı. Bugün ise çöken fiyatıyla piyasada yankı bulmaya devam ediyor.

Tron Vakfı, Ethereum’a rakip olmak için yeni bir yatırıma girişiyor

Tron CEO’su Justin Sun, Bittorrent Chain lansman duyurusuyla Ethereum’a rakip olmak için kolları sıvıyor gibi gözüküyor. Proje için 1 milyar dolarlık fon ayrıldığı dile getirilirken projenin Tron ve Bittorrent geliştirici ekiplerinin ortak çalışması olduğu dile getirildi. 

Bir hisse kanıtı mekanizmasıyla çoklu node özelliğine sahip olması hedeflenen zincir, yan zincir desteği, akıllı sözleşmeler barındırma ve zincir dışı etkileşim gibi özellikler içerecek. Tron vakfı, Testnet’in başladığını açıkladığı projesiyle Ethereum pazarından pay almayı hedefliyor. Benzer bir gelişme de geçtiğimiz günlerde Binance Smart (IS:SMART) Chain’den gelmişti. Binance, BSC ağının geliştirmesi için  1 milyar dolarlık bir fon ayırdıklarını duyurmuştu. 

Tesla web sitesi kaynak kodunda görülen Shiba ismi heyecan yarattı

Dünya lideri otomobil üreticisi Tesla’nın web sitesinin kaynak kodunu inceleyenler, SHIBA adının Bitcoin ve diğer ödeme yöntemleriyle beraber geçtiğini gördü. Bu durum Tesla’nın yakında Shiba ile ödeme kabul edebileceği konusunda söylentilere neden oldu. Birçok Reddit ve Twitter kullanıcısı ise bu konuyla ilgili görüşlerini bildirdiler. Ancak konuyla ilgili Tesla’dan herhangi bir açıklama gelmedi. 

Shiba topluluğu için heyecan verici bu gelişmenin yanında kripto paranın Robin Hood borsası listelemesi umutları da hale devam ediyor. Tüm bu gelişmelerle gündemde kalmayı başaran altcoin, böylece fiyatında da pozitif bir ivme görüyor. 

Avalanche 220 milyon dolar değerinde yeni fon daha duyurdu

Avalanche Blockchain ağına daha fazla proje çekmek için yeni bir fon daha duyurdu. Ava Labs, kripto sektörünün önemli şirketlerinin katkılarıyla 220 milyon değerinde bir yatırım fonu daha oluşturduğunu belirtti.  

Yeni program, gelecek vaat eden projelere tohum yatırımı, token alımı ve operasyonel faaliyetler için destek içeriyor. Avalanche birkaç ay önce ise DeFi projelerini ağına çekmek için 180 milyon dolar değerinde bir teşvik programı başlatmıştı. 

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir