Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.896
% 2.58
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.896
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Güney Kore’nin Kripto Varlık Kazançlarından Alacağı Vergi Erteleniyor

Güney Koreli siyasi partiler bugün Ulusal Meclis’te kripto kazançlarının vergilendirilmesinin bir yıl ertelenmesini içeren Güney Kore’nin gelir vergisi yasasında yeni bir değişiklik üzerinde anlaşmaya varıldı.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

İktidardaki Demokrat Parti ve muhalif muhafazakar Halkın Gücü Partisi, bugün Ulusal Meclis Strateji ve Finans Komitesi’nin vergi alt komitesi toplantısında 1 Ocak 2022’den 1 Ocak 2023’e kadar kripto para birimi kazançları üzerindeki %20’lik vergiyi ertelemek için resmi olarak karar aldı. Gelir vergisi kanununda yapılacak yeni değişiklik Salı günü yapılacak olan genel kurulda karara bağlanacak.

Güney Kore’nin bu yılın başlarında duyurulan gelir vergisi kanunu değişikliği, 1 Ocak 2022’den itibaren 2,5 milyon Kore Wonu’nun (yaklaşık 2.097 ABD Doları) üzerindeki sanal varlık kazançları için bir vergi uygulanmasını zorunlu kılıyor. Duyuru, yatırımcılar ve vergi uzmanlarının tepkisine neden oldu ve birçoğu kripto üzerinde vergilendirmeyi tartıştı.

Kripto para kazancı vergisi tarihi ertelenirken, vergi alt komitesi, birçok yatırımcının talep ettiği gibi kripto yatırımcıları için vergi indirimi eşiğini 2,5 milyon wondan 50 milyon wona yükseltme konusunda anlaşamadı. Konu ileride tekrar tartışılacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir