Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$63.154
% 0.74
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 63.154
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Güney Kore’nin Kripto Borsalarından Somesing Hacklendi!

Yapılan açıklamaya göre, Güney Kore’de blockchain tabanlı bir sosyal karaoke platformu olan Somesing, Cumartesi günü bir hack saldırısına maruz kaldı ve yerel tokeni SSX’in 730 milyonunu (11,58 milyon dolar) kaybetti.

Bildiride, çalınan paranın miktarı, 2025 yılı sonuna kadar dolaşıma girmesi planlanan 504 milyon dağıtılmamış SSX tokenını ve Somesing vakfının elinde tuttuğu ve halihazırda mevcut dolaşımının bir parçası olan 226 milyon SSX’i içerdiği belirtildi.

Somesing, “Hack olayının SOMESING ekibinin herhangi bir üyesiyle ilgili olmadığı doğrulandı ve yöntemler dikkate alınarak sanal varlıkları hackleme konusunda uzmanlaşmış profesyonel hackerlar tarafından gerçekleştirildiği varsayılıyor” dedi.

Platform, yaşanan olayla ilgili soruşturma için Ulusal Polis Teşkilatına rapor verdi ve Interpol’ü uyaracağını söyledi. Somesing ayrıca yerel blockchain kuruluşu Klaytn Vakfı ve Interpol’ün ortak firması Uppsala Security’nin yardımıyla saldırganın izini sürüyor. Somesing, varlıkların dondurulmasını ve failin belirlenmesi üzerine yasal işlem başlatılmasını planladığını söyledi.

Upbit, Bithumb ve Coinone dahil birçok Güney Kore kripto borsaları, Somesing’in talebi üzerine SSX yatırma ve çekme işlemlerini durdurdu ve bildirimlerine göre kullanıcıları güvenlik ihlali nedeniyle artan fiyat dalgalanmaları konusunda uyardı. Token, bu tür uyarılar yayınlamayan HTX ve Gate.io’da da şuan listeli.

Klaytn blockchain üzerinde çalışan Somesing borsası, kullanıcıları jetonlarla ödüllendirerek karaoke kayıtları yüklemeye teşvik ediyor.

Bu ödüller daha sonra, en sevdikleri karaoke şarkıcılarına jeton bağışlayan diğer kullanıcılar tarafından finanse edilmekte. Şarkıcılar bağışlanan tokenlerin %60’ını alıyor, %20’si Somesing’e gidiyor ve geri kalanı telif hakkı ücretleri ve topluluğun bakımı için ayrılıyor.

Siber güvenlik, bu ayın başlarında Klaytn bağlantılı protokol Orbit Bridge’de gerçekleştirilen 81,5 milyon dolarlık hack olayında görüldüğü gibi, kripto para sektörü kritik bir endişe olmaya devam ediyor. Bu olaya rağmen 2023’teki toplam kripto hackleme hacmi 2022’ye kıyasla %50’nin üzerinde düştü.

Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version