Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$63.481
% 4.46
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.481
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Güney Kore’nin Gündemi: Airdrop Vergisi

Güney Kore Strateji ve Maliye Bakanlığı, airdropların hediye vergisine tabi tutulabileceğini söyledi.

Dijital varlıklar, küresel ölçekte birçok faaliyet bölgesine yayılıyor ve kullanım alanını genişletiyor. Gerçek ya da dijital ortamda kendisine yer bulan dijital varlıklar artık günlük yaşamımızın içerisinde, hatta öyle bir duruma geldi ki resmi olarak bir hediye bile sayılabilirler. Kripto firmalarının kullanıcılarına özel avans sağladıkları airdroplar, gerçek bir hediye olarak tanımlanabilir.

Güney Kore, AirDrop’ları Hediye Vergisine Tabi Tutabilir

Güney Koreli yetkililer, dijital varlık işlemlerinin vergi kanunu hakkında görüşlerini paylaştı. Strateji ve Maliye Bakanlığı tarafından airdropların hediye vergisine tabi tutulması gerektiği belirtildi.

Yetkili kişiler tarafından yapılan açıklamada şunlar yer aldı:

“Dijital varlık formunda gönderilen airdroplar, hediye vergisine tabi bir işlemdir. Varlıkların ücretsiz devri, Veraset ve İntikal Vergisi Yasası uyarınca bir hediyedir. Bu durumda, sanal varlığın ücretsiz olarak devredildiği üçüncü şahıstan hediye vergisi alınacak”

Örneğin, yatırımcı bir borsadan airdrop ödülü olarak bir dijital varlık ödemesi alırsa, bu yatırımcının hediye vergisine tabi tutulabilir. Bunun nedeni, hediye vergisinin, paraya dönüştürülebilen ekonomik değeri olan tüm nesneler veya ekonomik faydaları ve mülkiyet değerleri olan tüm yasal ve fiili haklar üzerinde kapsamlı bir şekilde alınmasıdır.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir