Güney Kore’nin en pahalı eserinin sahne aldığı Contemporary İstanbul‘un 17’nci edisyonu gerçekleştirildi.
Contemporary Istanbul’un 17. edisyonu, 2011 yılından bugüne kadar uzun zamandır İstanbul’a gelmeyen koleksiyoner ve müze gruplarının ziyaretleri ile gerçekleşti. Bir hafta boyunca süren fuarda, 22 ülkeden 65 çağdaş sanat galerisi ile sanat inisiyatifinin katıldığı 48 bin 700 ziyaretçi ağırlandı.
Güney Kore’nin En Pahalı Eseri NFT’ye Dönüştürüldü
Güney Kore’nin en pahalı eseri, 17.Contemporary Istanbul’da 17-22 Eylül tarihlerinde LG OLED ART deneyim alanında NFT olarak sergilendi.
Deneyim alanında NFT haliyle sergilenen video eser, Kore’de soyut resmin öncülerinden biri olarak kabul edilen Kim Whanki’nin 1970’lerde New York’ta tamamladığı “5-IV-71#200 Universe” adlı eserinin temel alınarak üretildiği ilk NFT çalışma olma özelliğini taşıyor.
Whanki Vakfı’nın izniyle üretilen NFT versiyonunda ekranı bir girdap şeklinde dolduran yaklaşık 100 bin nokta, dijital çalışma aracılığıyla dönme ekseni etrafında yavaşça hareket ederek, orijinal sanat eserinin renkli spektrumunu ve sonsuz derinliğini sunuyor.
Universe adlı eserin orijinali, Kasım 2019’da Hong Kong’daki Christie’s Evening Sale etkinliğinde yaklaşık 11 milyon dolara satılmıştı. Ardından Kore sanat tarihinde 10 milyon doları aşan ilk eser olarak kayıtlara geçti. Universe, 61 yaşında hayata gözlerini yuman ünlü Koreli sanatçı Kim Whanki’nin eserleri arasında başyapıt olarak tanımlanıyor.
Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.