Kriptolar:
29386
Bitcoin:
$64.158
% 0.64
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.19
Piyasa Değeri:
$2.37 T
% 3.03
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.158
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.37 T

Güney Kore’nin en büyük kripto para borsaları Litecoin ticaretini durdurdu

Investing.com – Güney Kore’de faaliyet gösteren en büyük kripto para borsaları Litecoin (LTC) ticaretini durdurma kararı aldı.

Güney Kore yerel kaynaklarına göre Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax kripto borsaları, bugün yaptıkları açıklamada Litecoin ağında MimbleWimble Extension Block (MWEB) güncellemesinin aktif hale getirilmesini gerekçe göstererek platformlarında LTC ticaretini durdurduklarını duyurdu.

MimbleWimble güncellemesiyle Litecoin (LTC), kapsamlı bir ölçeklendirmenin yanında gizlilik odaklı kripto varlık özelliğine sahip oldu. Güney Kore borsaları, kara para aklamayı önleme ve yasa dışı finansmandan kaçınma gibi önlemler kapsamında ülkenin Özel Finansal Bilgi Yasası’na atıfta bulunarak gizlilik odaklı kripto varlıkların ticaretine izin vermiyor. Kripto para borsaları, geçmiş dönemde de gizlilik odaklı kripto paraları platformlarından çıkarmıştı.

Güney Kore, kripto para düzenlemeleri konusunda en sıkı politikayı izleyen ülkeler arasında gösteriliyor. Ülkede yürürlükte olan Özel Finansal Bilgi Yasası gereği, kripto borsaları, anonim işlemlere izin veremez ve müşterileri hakkında detaylı bilgilere sahip olmalı. Bunun yanında kripto borsaları, kara parayı aklamayı önlemeye yönelik politikaları ise düzenli şekilde uygulamakla yükümlü.

Litecoin fiyatı etkilendi mi?

Litecoin fiyatı bu olumsuz sayılabilecek gelişmeye neredeyse tepkisiz kaldı. Bunun yanında LTC, zaten son aylarda ciddi şekilde değer kaybına maruz kaldı. Haftalık bazda yüzde 9’a varan düşüşle LTC, Kasım ayındaki 295 dolar zirvesinden yüzde 80 oranında değer kaybına ulaştı. Dip seviyelerde hareket eden LTC, mevcut fiyatıyla Kasım 2020 yılında bulunduğu seviyelere geri dönmüş durumda.

4,37 milyar dolar piyasa değeriyle en büyük 20 kripto para arasında kalmaya devam eden Litecoin (LTC), son 24 saatte yüzde 1,23 değer artışıyla 62 dolar seviyesinde bulunuyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir