Kriptolar:
30444
Bitcoin:
$60.895
% 0.27
BTC Dominasyonu:
%53.3
% 0.38
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 0.63
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 60.895
BTC Dominasyonu:
% 53.3
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Güney Kore’den NFT Düzenlemeleri İçin Yeni Kurallar

NFT Güney Kore

Yonhap haber ajansına göre, Güney Kore’nin en üst düzey finansal düzenleyicisi Pazartesi günü NFT’ler hakkında yeni kurallar yayınlayarak NFT’ler için düzenleyici netlik sağladı.

NFT Sınıflandırma Kriterleri

Yeni kurallara göre, bazı NFT’ler, kripto para birimlerinden ayıran özel özelliklerini kaybederlerse, Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) tarafından geleneksel kripto paralar gibi kontrol edilecek.

Yonhap’ın kurallara atıfta bulunarak bildirdiğine göre, FSC, NFT’yi kitlesel olarak üretilmiş, makul bir şekilde değiştirilebilir, bölünebilir veya mal ve hizmet ödemeleri için kullanılabilir hale gelirse kripto olarak tanımlayabilir.

Buna karşılık, sıradan NFT’ler, sınırlı veya hiç ekonomik değeri olmayan ve devredilemez nitelikteki dijital tokenler olacaktır. Bir performans bileti veya işlem kanıtı olarak NFT, bu tür iki örnek olabilir.

NFT’ler İçin Durum Bazında Analiz

Bir FSC yetkilisi, Yonhap’a verdiği demeçte, yaklaşık bir milyon NFT’nin yayımlandığı bir koleksiyonun satılabileceğini ve kripto paralara benzer bir ödeme yöntemi olarak kullanılabileceğini söyledi. Ancak FSC, düzenleyici bağlamda NFT’leri kripto olarak ayırt ederken, durum bazında analiz yapacağını ve NFT’leri kripto olarak anlamak için tek bir mutlak kriter uygulamayacağını belirtti.

İlginizi Çekebilir: Ethereum’un Ekonomik Çatışması: Kapitalizm Sosyalizme Karşı

FSC tarafından yayımlanan yeni kural kitabına göre, bir NFT, ülkenin Sermaye Piyasaları Yasası’nda belirtilen eşleşen özellikleri sergilediği takdirde finansal bir menkul kıymet olarak da sınıflandırılabilir.

Kullanıcı Fonlarını Koruma

Yeni kurallar, Güney Kore’nin ilk kripto odaklı yasal çerçevesinin yürürlüğe girmesinden önce geldi ve 19 Temmuz’da yürürlüğe girecek. Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası olarak adlandırılan yasa, kripto yatırımları için bildirilmeyen bilgileri kullanma, piyasa fiyat manipülasyonu ve sahte işlem katılımı gibi yasadışı piyasa faaliyetlerini ortadan kaldırmayı amaçlıyor.

Kanun ayrıca, bitcoin hizmet sağlayıcılarının mevduatların %80’inden fazlasını soğuk depoda saklamalarını ve güvenlik ihlallerinde kullanıcıların olası tazminatları için sigorta programlarına kaydolmalarını şart koşuyor.

Güney Kore’nin kripto para sektörü için yasal bir çerçeve oluşturmayı amaçlayan iki aşamalı mevzuatının bir parçası olan yeni yasa, şu anda geliştirilmekte olan ikinci yarısında kripto token ihraçlarını ve yatırımcılar için bilgi açıklamalarını standartlaştırmaya odaklanıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Güney Kore’den NFT Düzenlemeleri İçin Yeni Kurallar” te bir düşünce

  1. Pingback: Spot Ethereum ETF'leri Bitcoin'in 'sini Yakalayabilir - Coin Mühendisi

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir