Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$64.208
% 0.07
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 64.208
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Güney Kore’de Vergi Ödemeyenlerin Kripto Parasına El Kondu

Güney Kore‘de, vergi borcu olduğu iddia edilen kişilerin yaklaşık 184 milyon dolar değerindeki kripto varlığına el konuldu.

Dijital varlıklar, küresel ölçekte birçok faaliyet bölgesine yayılıyor ve kullanım alanını genişletiyor. Kripto düzenlemelerinin sıkı olduğu Güney Kore’de, konuyla ilgili çalışmalarda tutucu bir politika izleniyor.

Güney Kore, 184 Milyon Dolar Değerinde Kripto Paraya El Koydu

Güney Koreli yerel haber ajansı Yonhap News Agency‘e göre, vergi borcu olduğu iddia edilen kişilerden ele geçirilen kripto para birimi tutarı yaklaşık 260 milyar Kore wonu (184,3 milyon dolar) tutarında.

El konulan 184,3 milyon dolarlık tutarda, bir kişiden alınan en büyük miktar 8.8 milyon dolar olurken, 20 farklı kripto para birimine bölünen miktarın çoğunluğunu da Bitcoin (BTC) ve Ripple (XRP) oluşturdu.

Güney Kore vergi makamları, 2020 yılından itibaren kripto paralara el koyarak ödenmemiş vergileri topluyor. Yetkililer, borsalardan veri aldıktan sonra bir vergi suçlusunun hesabına veya kripto varlıklarına el koyuyor. Vergi faturası ödenmezse de kripto varlıkları piyasa fiyatından satılıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir