Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$70.622
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 70.622
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Güney Kore Düzenleyicisi, NFT’lerin Sanal Varlık Olmadığı Şeklindeki Görüşünü Yineledi

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC), NFT’lerin genellikle sanal varlık tanımına girmediği şeklindeki görüşünü yineledi ve bu şekilde düzenlenmeyeceğini söyledi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

Korea Herald’ın aktardığı haberde, adı açıklanmayan bir Mali İstihbarat Birimi (FIU) yetkilisine atıfta bulunuldu ve “Uluslararası Kara Para Aklamayla Mücadele Örgütü (FATF) tarafından ifade edilen temel konuma göre, NFT’ler düzenlenmemiştir” ifadeleri kullanıldı. FIU, FSC’nin kara para aklamayla mücadele bölümüdür ve Mali Eylem Görev Gücü (FATF), kripto da dahil olmak üzere finansal düzenlemeler oluşturan uluslararası bir hükümet organıdır. Ancak yetkili, daha önce aktardığımız üzere ve FATF’nin tanımında da belirtildiği gibi, bazı durumlarda NFT düzenlemesine kapıyı açık bıraktı. 

FATF’nin kripto varlıklara ilişkin kılavuzu geçtiğimiz günlerde yayımlanmıştı. Kılavuzda NFT’ler sanal varlık olarak kabul edilmedi ve ödeme veya yatırım yerine tahsilat olarak kullanıldıkları sürece kripto varlık düzenlemesi çerçevesine girmeyecekleri belirtildi. Diğer taraftan, ülkelerin NFT’lerin FATF standartları kapsamında olup olmadığını olay bazında ele almaları gerektiğine dikkat çekildi. FIU yetkilisi konu hakkında şu ifadeleri kullandı:

“Bir ödeme yöntemi olarak kullanılabilmesi için çok büyük bir meblağın basılması gerekiyor, ancak bunu kıtlığa değer veren bir NFT yapmak için neredeyse hiçbir neden yok.”

Alandaki düzenleyici belirsizliğe rağmen, NFT ünlü isimleri cezbetmeye devam ediyor. Popüler k-pop grubu BTS de geçtiğimiz günlerde sektöre girdiğini duyurdu.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir