Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.182
% 1.65
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.182
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Güney Kore ‘de Muhalefet Bitcoin Spot ETF ‘lerine Destek Verecek!

Güney Kore

Güney Kore muhalefet partisi, Demokratik Parti, bireysel yatırımcıların Bitcoin Spot ETF’lerine yatırım yapabilmesini ve finans kuruluşlarının bu ürünleri çıkarabilmesini sağlayacak düzenlemeleri hayata geçirmeyi planlıyor.

Seul Ekonomi Günlüğü’nün haberine göre, parti, yatırımcıların bireysel tasarruf hesapları üzerinden Bitcoin Spot ETF’leri satın almalarına izin vermeyi taahhüt ediyor.

Bireysel Tasarruf Hesabı (BTH), fonlarda veya hisse senedi bağlantılı menkul kıymetlerde çeşitli yatırımlar için kullanılan ve 2 milyon wona (1.497$) kadar olan finansal kazançlara vergi muafiyeti sunan bir tür hesap.

Bu haberle birlikte, Nisan 10’unda yapılacak genel seçim öncesinde hem iktidar hem de muhalefet partilerinin, Güney Kore’de Bitcoin Spot ETF yatırımlarını ve ürün lansmanlarını açmayı ana taahhütlerinden biri haline getirdiği bildirildi.

Geçen ay, ülkenin finansal düzenleyicisi, finans kuruluşlarının herhangi bir kripto para ETF’si piyasaya sürmesini yasaklayan yasağı yinelemişti. Yerel yatırımcılar şu anda spot kripto para ETF’lerine yatırım yapmakta kısıtlı tutulurken, yabancı kripto vadeli işlem ürünleri kullanılabilir durumda.

Seul Ekonomi Günlüğü’nün haberine göre, Demokratik Parti’den bir üye, yetkililer bu ürünleri onaylamayı reddederse, spot Bitcoin ETF’lerini barındırmak için mevcut finansal düzenlemeleri revize etmek üzere yasal tedbirler atabileceğini söyledi. Muhalefet partisinin diğer seçim vaatleri, bir gün önce bildirilen iktidar partisi vaatlerine benziyor.

Bunlar arasında kurumların doğrudan kripto para yatırımı yapmasını engelleyen yasağın kaldırılması ve kripto para kazançları üzerindeki zamanında uygulanmaya başlayacak vergi için belirlenen 2,5 milyon wonluk sınırı 50 milyon wona yükseltmek de yer alıyor.

Demokratik Parti, dijital varlık sektörünü kurumsallaştırma ve canlandırma önerisini çarşamba günü kamuoyuna açıklayacak.


Ek olarak, Coin Mühendisi Katıl üyesi olarak ayrıcalıklardan yararlanabilir, Gönülden destek seçeneği ile özel telegram grubumuza dahil olabilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir