Kriptolar:
30392
Bitcoin:
$61.072
% 0.82
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 3.64
Korku & Açgözlülük:
30 / 100
Bitcoin:
$ 61.072
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Güney Kore 600 Tokenin Sürekli İncelenmesi İçin Yasa Tasarladı

Güney Kore Kripto Paralar

Güney Kore Finansal Hizmetler Komisyonu (FSC) düzenleyicisi, aralarında Upbit, Bithumb, Coinone, Korbit ve Gopax’ın da bulunduğu 29 kayıtlı sanal para borsasına, listelenen tokenleri düzenli olarak değerlendirmelerini ve sipariş ettiğim ticareti destekleyip desteklemeyeceklerine karar vermelerini söyledi. Güney Kore, 19 Temmuz’da yürürlüğe girecek olan sanal varlık kullanıcı koruma yasasını uygulamaya hazırlanıyor.

GÜNEY KORE KORUMA YASASINI UYGULAMAYA HAZIRLANIYOR

Korean Times’da yayınlanan bir rapora göre Güney Kore, sanal varlık kullanıcılarını korumaya yönelik, 19 Temmuz’da yürürlüğe girmesi beklenen bir yasayı uygulamaya hazırlanıyor. Yeni yasa, ihlallere karşı ağır cezalar ve para cezaları öngörüyor. Buna, bir yıl veya daha fazla hapis cezası veya yasa dışı gelirin üç ila beş katı tutarında para cezası da dahildir.

Yeni yasaya göre, kayıtlı 29 kripto para borsasının tamamı, üzerlerinde listelenen 600 kripto para birimi tokenini doğrulamak zorunda kalacak. Bu tasarı, kripto para borsalarının tokenleri listelemek için daha katı doğrulama kurallarına uymasını ve yeni kurallara uygunluğu sağlamak için mevcut listelenen tokenleri altı ayda bir gözden geçirmesini gerektirecektir. Değiştiricilerin ilk incelemeden sonra her üç ayda bir bakım incelemeleri yapmaları gerekmektedir.

Güney Kore hükümeti, şubat ayı başında Sanal Varlık Kullanıcı Koruma Yasası’nın güncellenmiş yeni bir versiyonunu yayınladı. Nisan ayının sonunda FSC, kripto borsalarında yeni tokenlerin listelenmesine ilişkin düzenleyici kuralları sıkılaştıracağının sinyalini verdi.

İlginizi Çekebilir: Tether CEO’su “300 Milyondan Fazla Kişi USDT Kullanıyor.”

O dönemde Avrupa Komisyonu, risk altındaki projelerde tokenlerin listelenmesinin yasaklanması da dahil olmak üzere piyasa gözetimini ve güvenliğini iyileştirmek için çeşitli önlemler önermişti. Yeni standartlar, güvenlik ihlalleri veya çözülmemiş güvenlik sorunları olan projeler tarafından oluşturulan tokenlerin yerel borsalarda listelenmesini engelleyebilir.

Kripto-Para

FCS’DEN DAHA FAZLA KRİPTO YÖNERGESİ

Raporda ayrıca FSC’nin, Kullanıcı Koruma Yasası ile birlikte önümüzdeki ay yürürlüğe girebilecek kripto borsaları için yeni kripto ticareti düzenleme kuralları üzerinde çalıştığı belirtiliyor. Mali yetkililer, kripto sektörüne yönelik politikaları daha verimli bir şekilde formüle etmek için organizasyon yapılarında da değişiklikler yapıyor.

FSC, kripto varlıklara ayrılmış ve sektöre yönelik tüm düzenleyici çerçevenin yönetiminden sorumlu yeni bir ofis kurmayı planlıyor. Aynı teklif 17 Haziran’da da sunuldu ve 18 Haziran’a kadar değerlendirilecek.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir