Kriptolar:
32940
Bitcoin:
$94.412
% 2.24
BTC Dominasyonu:
%57.5
% 0.19
Piyasa Değeri:
$3.28 T
% 1.74
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 94.412
BTC Dominasyonu:
% 57.5
Piyasa Değeri:
$3.28 T

Güney Afrika, Kripto Reklamlarını Yasaklıyor

Güney Afrika

Güney Afrika Reklam Düzenleme Kurulu, tüketicileri etik olmayan reklamlardan korumayı amaçlayan kripto para reklamlarını yasakladı.

Güney Afrika’daki şirketler ve bireyler, ülkenin reklam yasasının III. bölümüne eklenen yeni bir maddeyle kripto para birimi ürün ve hizmetlerinin sağlanmasına ilişkin belirli reklam standartlarına uymak zorunda.

İlk madde, kripto para teklifleri de dahil olmak üzere reklamların, yatırımların sermaye kaybına neden olabileceğini “açık ve net bir şekilde” belirtmesini gerektiriyor. Belirli hizmet ve ürünlerin reklamları, hedef kitleler için ‘kolayca anlaşılabilir’ bir şekilde açıklanmalıdır.

Reklamlar aynı zamanda ilgili ürün veya hizmetin getirileri, özellikleri, faydaları ve riskleri hakkında dengeli mesajlar vermelidir.

Getiri oranları, projeksiyonlar veya tahminler de, bunların nasıl hesaplandığı ve lanse edilen getiriler için hangi koşulların geçerli olduğu da dahil olmak üzere, yeterince doğrulanmalıdır.

Kayıtlı kredi sağlayıcıları olmayan kripto para hizmet sağlayıcılarının reklamları, kredi kullanarak kripto para edinmeyi teşvik etmemelidir. Ancak bu durum, hizmet sağlayıcılar tarafından sağlanan ilgili ödeme yöntemlerinin reklamının yapılmasını engellemez.

Sosyal medya fenomenleri ve marka elçilerinden de belirli reklam standartlarına uymaları beklenecektir. Bu standartlar arasında, gerçeklere dayalı bilgilerin paylaşılması ve kripto varlıkların alım satımı ya da yatırımına ilişkin tavsiyelerde bulunulmasının yasaklanması ve fayda ya da getiri vaatlerinin yasaklanması da yer alıyor.

Güney Afrika bünyesinde önde gelen bir hizmet sağlayıcı olan kripto para borsası Luno, ARB ile birlikte projeye öncülük etti. Luno’nun Afrika Genel Müdürü Marius Reitz yaptığı açıklamada, borsanın yerel kripto endüstrisindeki büyük oyuncularla birlikte yeni kurallar geliştirmek için düzenleyici kuruma başvurduğunu söyledi.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir