Kriptolar:
29472
Bitcoin:
$60.091
% 5.69
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.05
Piyasa Değeri:
$2.21 T
% 5.02
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 60.091
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.21 T

Güney Afrika, kripto paraları finansal varlık olarak tanımaya hazırlanıyor

Investing.com – Güney Afrika Merkez Bankası (SARB) başkan yardımcısı Kuben Naidoo, ülkedeki kripto para düzenlemeleriyle ilgili önemli gelişmeleri doğruladı.

Kuben Naidoo, konuşmacı olarak katıldığı bir seminerde kripto paralar için önemli sayılabilecek bir gelişmeyi aktardı. Naidoo, Güney Afrika’nın kripto paralara yönelik düzenlemeleri yürürlüğe koymaya hazır olduğunu dile getirirken kripto paraların bir ödeme seçeceği olarak değil ama bir finansal varlık olarak tanınacağını aktardı.

Güney Afrika, kripto paraları bir ödeme aracı olarak kullanma niyetinde olmasa da bu varlıkların ana akımda olması gerektiğini düşünüyor. Ülkede finansal varlık olarak düzenlenmesi beklenen kripto paralara pozitif bir yaklaşım içinde yatırımcı koruması sağlanması amaçlanıyor.

Güney Afrika Merkez Bankası (SARB) başkan yardımcısı, konuşmasının devamında uzun süredir kripto para birimlerinin ülkenin finans sistemine nasıl faydalı olabileceği konusunda araştırmalar yaptıklarını söyledi. Naidoo, her ne kadar bazı kripto paraların ödeme sektörlerine yenilik getirebilecek teknolojilere sahip olduğunu söylese de henüz ödeme işlemlerinde kullanma niyetinde olmadıklarının altını çizdi.

Güney Afrika’da kripto varlıkların denetiminin ülkenin Finansal İstihbarat Merkezi (FIA) tarafından gerçekleştirilmesi bekleniyor. FIA, Güney Afrika’da kara para aklama, vergi kaçakçılığı ve terörün finansmanı gibi kötü niyetli eylemleri önlemek için kripto varlıkları izleyecek kurum olacak.

Afrika’da kripto para benimsemesi artıyor

Kripto paraların finansal varlık olarak tanınmasının ardından Güney Afrika Hükümeti, ülkede faaliyet gösteren kripto para borsalarının işleyişini de düzenli şekilde takip edecek. Bu bağlamda mevcut bankacılık düzenlemeleri örnek alınarak yapılacak çalışmalar kapsamında işlem yapan müşterilerinin yakında izlenmesi sağlanacak.

Kripto paralar konusunda pozitif bir yaklaşıma sahip olduğu görülen Güney Afrika Cumhuriyeti, Afrika kıtasında kripto paraları benimseyen ülkelerden biri olma yolunda ilerliyor.

Geçtiğimiz günlerde Bitcoin’i yasal ödeme aracı ilan eden ikinci ülke olan Orta Afrika Cumhuriyeti, kendi kripto para birimini piyasaya çıkaracağını duyurmuştu. Doğal kaynaklarını tokenize etme amacı taşıyan ülke, Afrika’da kripto para adaptasyonunda öncü bir ülke olmaya devam ediyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir