Kriptolar:
29413
Bitcoin:
$63.988
% 1.06
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.13
Piyasa Değeri:
$2.39 T
% 0.96
Korku & Açgözlülük:
72 / 100
Bitcoin:
$ 63.988
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.39 T

Gün Öncesi: ÜFE, ham petrol stokları, biyoteknoloji zirvesi

Hisse senetleri, Ağustos ayı enflasyonuna ilişkin beklenenden kötü gelen raporun ardından ve Fed’in bir sonraki politika toplantısına yaklaşık bir hafta kala düşüşe geçti.

Yatırımcılar geçen ayki verinin enflasyonun zirve yaptığını ve düşüşe geçtiğini ikna edici bir şekilde kanıtlayacağını umuyordu. Enflasyon Temmuz ayına kıyasla biraz ılımlı olsa da yüksek kalmaya devam etti ve yatırımcılar bu rapordan, Fed’in faiz artışlarında agresif davranmaya devam edeceği sonucunu çıkardı.

Piyasa önümüzdeki hafta, Temmuz ve Haziran aylarında olduğu gibi 0,75 puanlık bir artış daha bekliyor. Ancak bazıları 100 baz puanlık tam bir artış bile öngörüyor. Fed, 40 yılın en yüksek seviyelerine yaklaşan enflasyonu %2 hedefine geri çekmeye kararlı olduğunu söylemişti.

Üretici fiyatları bugün açıklanacak ve enflasyona ilişkin yeni bir görünüm sunacak.

Hisseler, Salı günkü işlemlerde Fed’in daha az agresif olacağı umuduyla yükselişteydi. Şimdi yatırımcılar, teknoloji hisselerindeki büyük düşüşün ardından bir geri dönüş rallisi yapıp yapamayacağını görmek için bekleyecek.

İşte bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Üretici fiyatları

Ağustos ayına ilişkin üretici fiyat endeksi TSİ 15.30’da açıklanacak. Analistler, bir önceki ay yıllık bazda %9,8 olan en yüksek rakamın %8,8 olmasını bekliyor. Aylık beklenti ise %0,1’lik bir düşüş yönünde. Çekirdek ÜFE’nin de yıllık bazda bir önceki ay seyrettiği %7,6 puana kıyasla %7,1 artmış olduğu düşünülüyor.

2. Ham petrol stokları

Ham petrol stokları raporu TSİ 17.30’da açıklanacak. Analistler 0,883 milyon varillik bir artış görmeyi bekliyor. Petrol fiyatları son haftalarda varil başına 90 doların altına düştü.

3. Biyoteknoloji

Beyaz Saray, Başkan Joe Biden’ın önümüzdeki 25 yıl içinde kansere çare bulmayı amaçlayan tedavilere yatırım yapma girişiminin bir parçası olarak Çarşamba günü bir biyoteknoloji zirvesine ev sahipliği yapacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir