Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$62.957
% 2.50
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 62.957
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gün Öncesi: TÜFE, Taiwan Semiconductor, Delta Air Lines

Yazar – Liz Moyer

Investing.com – Fed’in Eylül ayındaki toplantı tutanaklarının, politik değişim umuduna rağmen politika yapıcıların faizlerde artış beklentisinin devam ettiğini göstermesinin ardından hisse senetleri düşüşle kapandı.

Perşembe günü açıklanacak enflasyon verileri, Fed’in Kasım ayında yapacağı bir sonraki faiz hamlesinin boyutuna karar vermesine yardımcı olabilir ki bu hamle, piyasaların tahminine göre yine 0,75 puanlık bir artırım olacak.

Tutanaklara göre Fed’in politika komite üyelerinden bazıları, ekonomik görünüme zarar verme riskini azaltmak için Fed hamlelerinin hızını “kalibre etmekten” bahsetti. Ancak Fed üyeleri, çok fazla şey yapmanın çok az şey yapmaktan daha az riskli olduğu konusunda hemfikir görünüyor.

Çarşamba günü Pepsi, beklentileri aşan bir rapor sunup görünümünü yükselttikten sonra Perşembe günü az sayıda büyük şirketin kazanç raporu olacak. Pepsi, fiyatları artırabileceğini söyledi. Yatırımcılar yakın vadede maliyetler, kâr marjları ve talep hakkında neler söyleyeceklerini duymak için diğer şirketleri dinleyecek.

İşte bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Tüketici fiyatları

TÜFE verileri TSİ 15.30’da açıklanacak. Analistler Eylül ayında çekirdek fiyatların, Ağustos ayına göre %0,5 ve bir yıl öncesine göre %6,5 artmasını bekliyor. Ana TÜFE ise Ağustos ayına göre %0,2 ve bir yıl öncesine göre %8,1 artmış olabilir.

2. Taiwan Semiconductor kazanç raporu

Taiwan Semiconductor Manufacturing (NYSE:TSM), çip üreticileri için çalkantılı bir ortamda 19,65 milyar dolar gelirle hisse başına 1,66 dolar kazanç bildirebilir.

3. Delta kazanç raporu

Delta Air Lines Inc’in (NYSE:DAL) 12,9 milyar dolarlık gelir üzerinden 1,55 dolarlık kazanç raporlaması bekleniyor ve analistler seyahat talebi ve uçuş kapasitesi hakkında bilgi almayı bekliyor olacak.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir