Kriptolar:
29723
Bitcoin:
$66.346
% 3.90
BTC Dominasyonu:
%54.5
% 0.58
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 5.93
Korku & Açgözlülük:
64 / 100
Bitcoin:
$ 66.346
BTC Dominasyonu:
% 54.5
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Gün Öncesi: Meta Platforms, Bristol-Myers Squibb, Boeing kazanç raporları

Yatırımcıların, General Motors (NYSE:GM) ve Coca-Cola Co (NYSE:KO) gibi büyük şirketlerden gelen istikrarlı kazanç raporlarını sindirmesiyle hisse senetleri kazançlarını artırdı.

Ancak yatırımcıların odaklandığı tek şey kazanç raporları değil. İmalat ve hizmet faaliyetleri de dahil olmak üzere bir dizi veri, ekonomide yavaşlamaya işaret ediyor ve bu, Fed’in enflasyonu düşürmek için artırdığı faiz oranlarından etkilenen büyüme hisseleri için iyi bir haber.

Geçen hafta hisse senetleri; Fed’in faizleri 0,75 puan daha artıracağının beklendiği gelecek haftaki toplantısından sonra faiz artırımlarını azaltmaya başlayacağı umuduyla yükseldi. Bu hafta açıklanacak yeni veriler bu beklentiyi destekleyecektir. Yeni ve bekleyen konut satışlarına ilişkin verilerin; konut piyasasının yüksek mortgage oranları nedeniyle yavaşlaması nedeniyle bir önceki aya göre yine yavaşlama göstermesi bekleniyor. Mortgage başvurularının da düşeceği düşünülüyor. Enflasyon verileriyle birlikte Cuma günü açıklanacak olan kişisel gelir ve harcama verileri ise aynı kalabilir ya da bir miktar yükselebilir.

Bir önceki haftaya ilişkin yeni işsizlik başvuruları, Perşembe günü açıklanacak.

Bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Meta kazanç raporu

Facebook’un ana şirketi Meta Platforms Inc’in (NASDAQ:META) 27,6 milyar dolar gelirle 1,93 dolar hisse başına kazanç (EPS) açıklaması bekleniyor ancak analistler, şirketin dijital reklamcılık ve metaverse hedefleri hakkında söylediklerine odaklanacak.

2. Bristol-Myers Squibb kazanç raporu

İlaç üreticisi Bristol-Myers Squibb Company (NYSE:BMY) 11,1 milyar dolarlık gelir ve 1,82 dolar EPS paylaşabilir.

3. Boeing kazanç raporu

Uçak üreticisi Boeing Co (NYSE:BA) için ise beklentiler, 18,2 milyar dolar gelirle 18 sent EPS paylaşacağı yönünde. Analistler, havacılık sektörü pandemiden dolayı uygulanan karantinaların etkisinden kurtulmaya çalışırken uçak siparişleri ve teslimatları hakkında daha fazla şey duymayı umuyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir