Kriptolar:
29700
Bitcoin:
$62.157
% 0.46
BTC Dominasyonu:
%53.9
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.25 T
% 2.35
Korku & Açgözlülük:
66 / 100
Bitcoin:
$ 62.157
BTC Dominasyonu:
% 53.9
Piyasa Değeri:
$2.25 T

Gün Öncesi: Fed açıklaması, General Mills, Lennar

Yatırımcılar yüzünü, Fed’in çeşitli ekonomik tedbirlere ilişkin görünümüne çevirirken hisse senetleri Fed’in faiz kararı öncesinde düştü.

Çarşamba günü TSİ 21.00’de açıklanması beklenen karar, Fed’in noktasal grafiği olarak adlandırılan, her bir karar vericinin kısa vadeli faiz oranlarına ilişkin projeksiyonlarını ve faiz oranlarının gidişatını gösteren tablosunu içerecek.

Fed Başkanı Jerome Powell’ın son haftalarda yaptığı açıklamalar, merkez bankasının ekonomik acıya neden olsa bile enflasyonu durdurma kararlılığını ortaya koyuyor.

Fed’in faiz oranlarını agresif bir şekilde yükseltmesiyle, resesyona girme korkusu son günlerde hisse senetleri üzerinde baskı yarattı.

Enflasyonla yüzleşen ve buna göre tepki vermeye çalışan tek merkez bankası Fed değil, bu hafta İngiltere, Japonya ve Brezilya merkez bankaları da toplantılar düzenleyecek. Son ikisinin faiz oranlarına ilişkin bir sonraki hamlelerini Çarşamba günü açıklaması beklenirken İngiltere Perşembe günü açıklama yapacak.

İşte bugün piyasaları etkileyebilecek üç gelişme:

1. Fed basın toplantısı

Açıklamadan yarım saat sonra Fed Başkanı Powell bir basın toplantısı düzenleyerek ekonominin gidişatına ve yumuşak inişin hala mümkün olup olmadığına ilişkin soruları yanıtlayacak.

2. General Mills kazanç raporu

Ambalajlı gıda şirketi General Mills Inc (NYSE:GIS), Çarşamba günü kazanç verilerini açıklayacak. Analistler 4,7 milyar dolarlık gelir ve 99 sent hisse başına kazanç öngörüyor.

3. Lennar kazanç raporu

Ev inşaatçısı Lennar Corporation (NYSE:LEN) da kazanç raporunu sunacak. Analistler 8,9 milyar dolar gelir ile 4,86 dolar hisse başına kazanç paylaşmasını bekliyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir