Kriptolar:
29320
Bitcoin:
$65.995
% 0.36
BTC Dominasyonu:
%53.7
% 0.15
Piyasa Değeri:
$2.44 T
% 2.51
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 65.995
BTC Dominasyonu:
% 53.7
Piyasa Değeri:
$2.44 T

Grayscale’in Bitcoin ve Ethereum fonları hâlâ negatif primle işlem görüyor

Kripto para alanındaki en büyük yatırım fonu olan Grayscale Investments’ın Bitcoin ve Ethereum fonları sürekli olumsuz yönde hareket ediyor. Bunun kripto paralara yatırım yapmak isteyen potansiyel yatırımcılar için birçok anlamı var.

Prim ve iskonto oranları genellikle müşterilerinin varlıklarını yöneten fonun performansını yansıtır. Grayscale, Bitcoin vadeli ETF’lerinin onaylanmasıyla büyük olasılıkla bazı müşterilerini ve potansiyel yatırımcılarını kaybetti.

Prim oranı hisse fiyatına kıyasla net varlık değerini yansıtıyor. ETF’nin fiyatı NAV’sinin altında işlem gördüğünde, fon uyumsuzlukta işlem görür ve bunun tam tersi de geçerlidir.

Bir yatırımcı fon ve dayanak varlık arasında seçim yapmak zorunda kalırsa, piyasada hangi teklifin daha faydalı olacağını belirlemek için prim veya iskonto oranını kullanabilir. Bir yatırımcı yüksek primle spot piyasada açabileceği aynı pozisyon için fazla ödeme yapmak zorunda.

Grayscale Bitcoin fonu için ortalama prim oranı yüzde 28 civarında kalıyor ve maksimum yüzde 132’ye ulaştı. Ancak piyasadaki artan oynaklığın ardından Grayscale’in takibi, özellikle Bitcoin’in Mayıs ayında değerinin yüzde 40’ını kaybetmesiyle kötüleşti.

Takip sorunu, hem özel hem de borsada işlem gören fonlar için ana sorunlardan biri olmaya devam ediyor. Bitcoin vadeli ETF’nin SEC’ten onay alamsıyla kurumsal yatırımcılar gerçekten de kripto para piyasası ile etkileşime geçiyor ancak ne yazık ki yüksek çevrim maliyetleri ödemek ve gerçekleşmemiş kârın yüzde 20’sini kaybetmek zorundalar.

Bu makale ilk olarak Kriptofoni üzerinde yayımlanmıştır

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir