Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.582
% 2.86
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.582
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Grayscale, spot bitcoin ETF teklifi reddedildikten sonra SEC’e dava açtı

Investing.com – Grayscale, SEC tarafından spot Bitcoin ETF başvurusunun reddedilmesinin ardından yaptığı açıklamada kararı, keyfi ve özensiz olarak yorumladı.

Grayscale Investments, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) şirketin Bitcoin Fonu GBTC’nin ilk spot bitcoin borsa yatırım fonu olarak listelenme teklifini reddetmesinden sonra SEC’e dava açtı.

SEC, spot Bitcoin ETF ürününe soğuk bakmaya devam ediyor

SEC, son aldığı kararlar daha önce de reddettiği spot Bitcoin fiyatına dayalı bir ETF ürününe yine onay vermedi. Dün alınan kararda Grayscale’in yatırım ürününün manipülatif eylemler ve uygulamaları önlemek için yeterli standartları karşılamadığı belirtildi.

SEC’in keyfi bir karar aldığını düşünen Grayscale yetkilileri, hayal kırıklığına uğradıklarını ve karara katılmadıklarını dile getirdi.

Grayscale, SEC’in birkaç Bitcoin vadeli ETF’yi onayladıktan sonra aynı kararın spot Bitcoin ETF’si için vermemesini tutarsız bir davranış olarak nitelendirdi ve düzenleyicilerin belirli bir varlığın türevine güveniyorsa spot değerine güvenilmemesine anlam veremediklerini sözlerine ekledi.

Grayscale, ETF kararının yeniden değerlendirilmesini istiyor

Grayscale, red kararı sonrası, düzenleyicinin İdari Usul Yasası ve Menkul Kıymetler Borsası Yasası’nı ihlal ettiği gerekçesiyle SEC’in kararını gözden geçirmesi talebiyle Washington’daki ABD Temyiz Mahkemesi’ne dava açtı.

Dünyanın en büyük dijital para yönetim şirketi olarak faaliyet gösteren Grayscale, bu ayın başında 20 milyar doları bulan Grayscale Bitcoin Trust (GBTC), NYSE Arca borsasında işlem görmesi için başvuruda bulunmuştu.

Diğer yandan bir spot Bitcoin fiyatına dayalı ETF onayı, kripto paraların geleneksel piyasalarda benimsenmesini artıracak bir gelişme olacağı düşünülüyor. Kripto para piyasaları için önemli bir dönüm noktası olarak görülen olası bir ETF onayıyla kripto piyasalarında likiditenin artabileceği düşünülüyor.

 

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir