Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$61.642
% 4.16
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 61.642
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Grayscale, SEC’in Kararına Göre Hareket Edecek

Grayscale, SEC spot Bitcoin ETF’sini reddederse yatırımcı sermayesinin yüzde 20’sini iade etmeyi araştıracak.

SEC, Grayscale’in amiral gemisi GBTC fonunu Haziran ayı sonunda bir ETF’ye dönüştürme talebini reddetti ve şirket, bu reddin hali hazırda hissesi olan 850 bin yatırımcısına zarar verdiğini savundu. Geçtiğimiz günlerde Grayscale konuyla ilgili olarak SEC’e açtığı davada mahkemeye yasal özet sundu. Şimdi de SEC’in yeniden ETF’yi reddetmesi halinde sağlam adım atmak istiyor.

Grayscale, SEC ETF’yi Reddederse İade Yolları Arayacak

Wall Street Journal’ın bir yatırımcı mektubuna dayandırdığı haberine göre Grayscale Investments, Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) spot bitcoin borsa yatırım fonunu (ETF) onaylamayı reddetmesi halinde amiral gemisi Grayscale Bitcoin (GBTC) ürününün sermayesinin bir kısmını iade etme seçeneklerini araştırıyor.

Rapora göre seçeneklerden biri, şu anda net varlık değerine (NAV) göre yüzde 49 iskonto ile işlem gören GBTC hisselerinin yüzde 20’si için ihale teklif etmek.

Grayscale, Bitcoin fonunu bir ETF’ye dönüştürme misyonunda birçok kez geri çevrildi ve SEC bu ayın başlarında bir özette düzenleyici gözetim eksikliğini gerekçe gösterdi. Haziran ayında Grayscale, düzenleyicinin ETF başvurusunu reddetmesinden saatler sonra SEC’e dava açmış ve şirket SEC’in kararına şiddetle karşı çıktığını söylemişti.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir