Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.973
% 1.40
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.973
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Grayscale Bitcoin ETF’sine Vergi Avantajı!

Grayscale, Bitcoin ETF, Vergi, GBTC

Kripto para sektörünün yakında tanıdığı Grayscale, spot Bitcoin ETF ile ilişkilendirilen vergi sonuçları hakkında önemli açıklamalarda bulundu. Özellikle Grayscale Bitcoin Trust (GBTC) perakende yatırımcılarına yönelik vergi etkilerini değerlendiren Grayscale, GBTC’nin hibe tröstü (grantor trust) olarak yapılandırılmasının önemli avantajları olduğunu vurguladı.

Dikkatinizi Çekebilir: AVAX Yükselişine Devam Edebilecek Mi ?

Grayscale, sosyal medya platformu Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, fonun hisse itfalarını karşılamak amacıyla Bitcoin satılmasının perakende yatırımcılar için vergi etkilerine neden olmayacağını belirtti. Ayrıca, hibe tröstlerinin nakit itfalarının, itfa etmeyen tüzel kişiler (yatırımcılar) için vergilendirilebilir olaylar olmadığını açıkladı.

Spot Bitcoin ETF’lerindeki vergi avantajları konusu, Grayscale’in en son Amerika Birleşik Devletleri Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC) toplantısında gündeme geldi. Bu toplantı, Grayscale’in spot Bitcoin ETF başvurusu üzerine yapılan görüşmelerin bir parçası olarak gerçekleşti ve kripto para dünyasındaki gelişmeler açısından önemli bir adım oldu.

Ek olarak, SEC’nin Grayscale’in spot Ethereum ETF başvurusunu Ocak 2024’e kadar ertelediği biliniyor. Bu ertelemenin, kripto para dünyasındaki gelişmeler üzerinde belirleyici bir etkisi olabileceğini ve yatırımcılar için önemli bir dönüm noktası olabileceğini belirtmek gerekiyor.

Sektörün hızla değişen yapısı ve yönünü belirleyecek olan bu tür gelişmeleri takip etmek, yatırımcıların ve ilgi duyanların bilinçli kararlar alabilmesi adına kritiktir. Bu nedenle, Grayscale ve SEC’in hareketlerini yakından takip etmek gerekmekte.

Buraya Tıklayarak Bizleri Google News Üzerinden Takip Etmeyi Unutmayın

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir