Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$63.415
% 3.41
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.415
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Google Trends Verilerine Göre Kasım Ayında En Çok Aranan Kripto Varlıklar

Google Trends’den elde edilen verilere göre, dünya çapında son bir ay içerisinde popüler kripto varlıklar arasından en çok arananlar Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Terra (LUNA), Shiba Inu (SHIB) ve Dogecoin (DOGE) oldu.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için bizi Twitter ve Telegram kanalımızdan takip edebilirsiniz.

En büyük kripto varlık olan Bitcoin, Kasım ayı içerisinde birçok kez iniş ve çıkış yaşadı. Bitcoin’in dalgalı yapısı Google aramalarına yansıdı. 9 Kasım’da Bitcoin Google aramalarında büyük bir artış yaşandı. Bunun en büyük sebebi 9 Kasım Salı günü Bitcoin’in tüm zamanların en yüksek seviyesi 68.495 dolara ulaşması oldu. Bitcoin’in yükselişinin altında yatan en önemli neden ise dünyadaki yükselen enflasyon ile Bitcoin enflasyona karşı bir korunma amacı olarak görülmeye başlandı. Bu sebeple Bitcoin’e olan ilgi de bu doğrultuda arttı.

Ethereum Kasım ayı içerisinde 2 kez tüm zamanlarının en yüksek seviyesine ulaştı. İlki Bitcoin’in en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 3 Kasım Çarşamba günü yaşandı. Bu ATH Ethereum Google aramalarında etkili oldu. İkinci ATH Bitcoin’in en yüksek seviyesine ulaşmasının ardından 9 Kasım Salı günü yaşandı. Ethereum 4.767 dolara ulaşmayı başardı. Bu yükseliş Google aramalarına yansıdı.

İkinci en popüler meme kripto para birimi Shiba Inu Ekim ayında büyük bir yükselişe geçmişti. Kasım ayında bu yükselişini sürdüremeyen meme token buna rağmen Google aramalarında birçok kripto para birimini geride bırakmayı başardı.

Kasım ayı boyunca inişli çıkışlı bir grafik sergileyen Terra ise 10 Kasım’da yeni bir ATH belirledi. Bu durum Google aramalarında kendini gösterdi.

Kasım ayında Dünya genelinde Bitcoin’i en çok arayan ülkeler sırasıyla El Salvador, Nijerya, Hollanda, İsviçre ve Avusturya oldu. Bitcoin’le ilişkili aramalarda ilgili sorgular ise “rivian stock, Bitcoin Taproot upgrade ve Bitcoin son dakika yorumlar” şeklindeydi.

CoinMarketCap sıralamasında 12. sırada bulunan Terra, Google aramalarında Ethereum, Dogecoin ve Shiba Inu’yu geride bıraktı ve en çok arananlarda Bitcoin’den sonra ikinci sırada yerini aldı. Dünya genelinde Terra’yı en çok arayan ülkeler sırasıyla Brezilya, Angola Mozambik, Portekiz ve İtalya oldu.

Google aramalarda popüler kripto varlıkların gerisinde kalan Dogecoin ise Elon Musk’ın çabalarına rağmen Kasım ayında Shiba Inu’nun gerisinde kaldı. Dogecoin’i Google da en çok Türkiye, Estonya, Singapur, Amerika Birleşik Devletleri ve Kanada aradı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir