Kriptolar:
29536
Bitcoin:
$63.857
% 7.98
BTC Dominasyonu:
%53.2
% 0.64
Piyasa Değeri:
$2.33 T
% 5.56
Korku & Açgözlülük:
48 / 100
Bitcoin:
$ 63.857
BTC Dominasyonu:
% 53.2
Piyasa Değeri:
$2.33 T

Google Belirledi: İşte Yatırımcıların En Çok Aradığı Altcoin!

Bu hafta, Dogecoin’i çevreleyen sansasyonel gelişmeler ilk 10 kripto para birimi arasından daha fazla uzaklaşmasını engelledi. Google Insights verilerine göre aynı etki arama sonuçlarına da yansıyor. Gelin, 8-15 haftasındaki popüler altcoin aramalarına göz atalım.

Dogecoin aramaları pik yaptı

Tesla CEO’su Elon Musk’ın, elektrikli otomobillerin artık Dogecoin ile satın alınabileceğini açıklamasının ardından DOGE fiyat 24 saatlik kazancını %25’e ulaştırdı. Google Insights verileri talebin arama motorlarına yansıdığını gösteriyor. 8 Ocak ile 15 Ocak arasındaki Google trendlerine Dogecoin’in Shiba Inu (SHIB) karşısında baskınlığı söz konusu. Aşağıdaki grafik meme coin’lerin Google’daki popülerliğini gösteriyor. 100 tam, 50 yarısı kadar popüler olduğu anlamına gelir.

Altcoin projesinde neler yaşandı?

Hafta içinde Dogecoin’e yönelik ilgi, Tesla’nın ödeme yöntemini açıklanmasının ardından Cuma sabahı erken saatlerde zirveye ulaştı. Daha öncesinde Tesla’ın web sitesindeki kaynak kodunda Doge ödemelerini entegre etmeye hazırlandığını söyleyen bolca iddia bulunuyordu. 14 Ocak’ta CEO Elon Musk, Dogecoin ile sipariş verilebileceğini aşağıdaki tweet’le doğruladı. coinmuhendisi.com olarak aktardığımız ayrıntılara ve eski ABD’li politikacı David Gokhshtein’in DOGE, SHIB ve FLOKI yorumlarına buradan ulaşabilirsiniz.

Arama eğilimlerinin fiyat hareketiyle ilişkili olması şaşırtıcı gelmeyebilir. Dogecoin’in fiyatı, Nisan 2021’de 0,70 dolar zirvesine ulaşırken, Google aramaları da rekor ilgiye işaret ediyordu. Dogecoin rakibi Shiba Inu ise bu süreçte sessizliğini koruyor. Polygon (MATIC) tarafından piyasa değeri sıralamasında geriye çekilen Shiba, %8.40 haftalık kazancıyla 0.00003069 dolardan işlem görüyor. Dogecoin ise 0.2032 dolar yerel zirvesinin ardından haftalık kazancını %15’in üzerinde tutuyor. Karşılaştırma için aynı haftada Bitcoin ve Ethereum sırasıyla %3.88 ve %7.64 yükseldi.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir