Kriptolar:
32937
Bitcoin:
$97.049
% 1.08
BTC Dominasyonu:
%57.7
% 0.64
Piyasa Değeri:
$3.34 T
% 0.30
Korku & Açgözlülük:
73 / 100
Bitcoin:
$ 97.049
BTC Dominasyonu:
% 57.7
Piyasa Değeri:
$3.34 T

GLM Coin Nedir? Golem (GLM) Yorum ve Geleceği

Golem (GLM), ağındaki her makinenin bilgi işlem gücünü birleştiren dünya çapında, merkeziyetsiz bir süper bilgisayardır. Peki, GLM Coin nedir? İşte Golem (GLM) projesinin geleceği hakkındaki yorumlar…

Golem (GLM) Nedir?

Golem, boşta kalan hesaplama gücü de dahil olmak üzere dijital kaynakların eşler arası (P2P) paylaşımı için esnek, açık kaynak bir ağ olarak kendini pazarlıyor. Ağın modüler mimarisi üzerinde inşa edilen projelerin örnekleri arasında makine öğrenimi, veri analitiği, video dönüştürme hizmetleri, CAD simülatörleri, kimya simülasyonları ve resim ve video işleme bulunuyor.

Projeye ait web sitesinde şu ifadeler yer alıyor: “Ethereum’un (ETH) katman-2’sine dayalı olarak, ödeme sistemimiz hızlı, ucuz mikro ödemeleri mümkün kılıyor ve kolayca ölçeklenebilir hizmetlerimiz için gaz ücretleri, onboarding maliyetleri ve diğer ağ sıkışıklık sorunlarını ortadan kaldırıyor.”

“GLM, Golem Ağı’na erişmek için kullanılan ve boşta kalan dijital kaynakları kiralamak için eşler arası işlemlerde kullanılan bir yardımcı token olarak hizmet veriyor.”

Golem (GLM) Kurucusu

Golem, Julian Zawistowski, Andrzej Regulski, Piotr Janiuk ve Aleksandra Skrzypczak tarafından 2016 yılında kuruldu. Kasım 2016’da, ağını oluşturmak için kitle fonlaması yapmış ilk blockchain projelerinden biri oldu. 2018’de, protokolün ilk uygulaması olan Brass Golem, Ethereum’un canlı ağı veya ana ağı üzerinde başlatılan ilk uygulamalardan biri oldu.

GLM Coin Nedir?

2020’de, Golem platformunun yeni bir mimarisiyle güncellenmiş bir sürümü piyasaya sürüldü ve eski yerel tokenı GNT, Kasım 2020’de GLM tokenına doğru kademeli bir şekilde transfer edilmeye başladı. GLM’nin tüm dolaşımdaki bir milyar token aynı maksimum arzı var ve bu da mevcut piyasa değerini 415.6 milyon dolar yapıyor.

Golem, Ethereum’un layer-2 işlem çerçevesi için ERC-20 biçimine transfer edildi, bu da sorunsuz işlemler için ERC-20 tokenlarına ihtiyaç duyulduğu anlamına geliyor. GNT coin 2016’da piyasaya sürüldüğünde, ERC-20 geniş çapta benimsenmemişti. Ancak o zamandan beri, ERC-20, layer-2, merkeziyetsiz finans (DeFi) ve merkezi borsalar (DEXs) için uygulamaların standartı haline geldi. Golem, layer-2 ödemeleri uygulayan ilk ağlardan biriydi.

Eylül 2021’de Golem, Polygon ağı üzerinde kurulmuş katman-2 ödemeleri içeren Thorg adlı bir madencilik uygulamasını başlattı. 8 Aralık 2021’de, Golem, yeni Polygon ana ağı ödeme sürücüsünü destekleyen Beta IV’ü piyasaya sürdü.

Polygon’un önceki ödeme sürücüsü ZkSync’e göre birkaç avantajı var. ZkSync’te GLM transferi için ücretler yaklaşık bir GLM’ye tekabül ederken, Polygon’da işlem ücretleri gaz fiyatına bağlı olarak 100-200 kat daha düşüktür.

Polygon işlemleri, ZkSync’teki blokların saatlerce beklemesinin aksine, genellikle 128 blok veya yaklaşık beş dakika sonra sonuçlanır. En ucuz çıkış yapma işlemi ZkSync’te GLM’yi USDC’ye dönüştürmeyi içerir, ancak USDC, doğrudan Ethereum’a köprü kurmadan önce Binance ve Gate.io’da Polygon’dan doğrudan depozito ile desteklenir.

GLM Coin Yorum ve Geleceği

Golem’in savunucuları, yeni bir tür eşler arası bilgi işlem platformu olarak hizmet etme potansiyeliyle cezbedilebilir.

Golem, herhangi bir geliştiriciye, kripto para madenciliğine, CGI uzmanına veya bir projeyi yürütmek için çok fazla bilgi işlem gücüne ihtiyaç duyan herkese çekici gelebilir.

Yatırımcılar, bilgi işlem gücü satın almak ve satmak isteyen herkes için merkeziyetsiz bir pazar yeri potansiyeline inanırlarsa, portföylerine GLM’yi eklemek isteyebilirler.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir