Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.766
% 1.36
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.766
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Golden Gate (GGX) Chain Nedir? Nasıl Çalışır?

golden gate ggx nedir

Golden Gate (GGX), kapsamlı bir güvenlik mimarisine sahip, protokolden bağımsız zincirler arası iletişim ve likidite yönlendirmesi sağlayan zincirler arası bir altyapıdır.


Golden Gate’in Web3 köprü istismarları ve hack’lerine yönelik çok yıllı araştırması, nihai esneklik için blok zinciri tabanlı bir çapraz zincir çözümü oluşturma planlarını taşıyan bir projedir.

Golden Gate’in protokol agnostik temel katman iletişimi ve Merkezi Olmayan Köprüler için oracle’lar için gömülü bir Hibrit Sanal Makine içeren gelişmiş güvenlik standartları, Web3’ün gelecekteki “Blok Zincirlerinin İnterneti” için kritik altyapı sağlamak üzere yeni ZK-Rollup’ları kullanır.

Golden Gate, Web3’ün gelişmekte olan “Blok Zincirlerinin İnterneti” için kritik altyapıya katkıda bulunan gömülü bir hibrit sanal makine ve gelişmiş DeFi düzenleme yetenekleri ile yeni nesil programlanabilir bir katman 0’ı bizlere sunmaktadır.

Golden Gate, Blockchain Üzerindeki Hangi Sorunları Çözer?


▪️ Likidite: Golden Gate, evrsensel-çapraz likidite sistemini kullanarak likidite konusunun zayıflığına bir çözüm üretmeyi hedeflemektedir. Golden Gate’in kullanmış olduğu bu evrenselleşmiş çapraz likidite sistemi, finansal piyasalardaki likidite sorunlarına yönelik önemli bir çözüm sunar.

Bu sistem, piyasa derinliğini artırır, yeni katılımcıları teşvik eder, anlık ve sürekli likidite sağlar ve finansal inovasyonu destekler. Böylece, likidite konusundaki zayıflıkları azaltarak daha sağlıklı ve etkili bir finansal ekosistem oluşturulmasına yardımcı olur.

▪️ Güvenlik: Zincirler arası altyapının kırılganlığını çözmek için günenli Zk-Snark’lar kullanır ve her şeyi kapsamlı bir şekilde test eder.

Bu sayede, verilerin güvenliği ve gizliliği büyük bir önem taşır. Güvenli Zk-Snark’lar, sıfır bilgi ispatı protokolleriyle verilerin gizliliğini korurken, doğrulama sürecinde de güvenliği sağlar ve hassas verilerin zincirler arasında güvenli bir şekilde paylaşılabilmesi mümkün olur.

▪️ Merkeziyetsizlik: Golden Gate için bazı durumlarda konsensüs sağlamak amacıyla sadece birkaç doğrulayıcının (validator) önemli olduğunu ifade etmektedir. Konsensüs sağlayan doğrulayıcıların sayısının sınırlı olmasından kaynaklanan risklerin üstesinden gelmek amacıyla dengeli doğrulayıcı ağırlıklarının kullanılması gerektiği bizlere vurgular.

Bu sayede, merkeziyetçiliğe yol açabilecek birkaç doğrulayıcının ağırlığı azaltılarak, güç ve karar alma yetkisinin daha adil bir şekilde dağıtılması hedeflenmektedir.

Teknik Özellikler


➔ Ölçeklenebilirlik için Golden Gate, çeşitli parachain’lere bağlı bir röle zinciri olarak hizmet vermektedir. Zincirler arası etkin iletişim için Golden Gate yeni bir Teşvik Edilmiş Mesaj İletim Protokolü (IMDP) kullanıyor. IMDP, mesajları iletmek ve kullanıcı ücretlerinden ödüller kazanmak için hafif istemcileri çalıştıran bir kurye ağı kullanır. Golden Gate’in akıllı sözleşmelerine yapılan bir çağrı kurye ağını tetikler ve aşağıdaki sıra diyagramında gösterildiği gibi çalışır:

ggx golden gate chain nedir

Golden Gate Projesinin Yol Haritası


2023 1. Çeyrek ▪️ Testnet aşamasının başlaması
2023 2. Çeyrek ▪️ GGX 1.0 Whitepaper yayımlanması
▪️ İlk Hackathon yapılması
▪️ TestNet Bug Bounty programının duyurulması
2023 3. Çeyrek ▪️ Sydney Limanı güncellemesi
▪️ GGX Mainnet aşaması
▪️ Cüzdan Entegrasyonları
▪️ EVM zinciri entegrasyonları ve Ölçeklendirme Çözümlerinin Uygulanması
2023 4. Çeyrek ▪️ Ultra Hafif İstemci Geliştirme ve Ledger Donanım Entegrasyonu
▪️ GGX Token Piyasaya Sürülmesi
2024 1-2. Çeyrek ▪️ Ekosistem & Girişim, Avalanche, Polkadot, Polygon, Arbitrum entegrasyonunun geliştirilmesi
2024 3-4. Çeyrek ▪️ Ponte Vecchio güncelemesi, Biçimsel Doğrulama ve Sürekli Ölçeklendirme

Golden Gate Chain Takımı


Vitor Ihnatiuk ggx golden chain
                        CEO
.                   Vitor Ihnatiuk
Chu Man Gyun ggx golden chain
                   Co-Founder
.                  Chu Man Gyun
matt doty ggx golden chain
                   Co-Founder
.                      Matt Doty
clarence guo ggx golden chain


.Hukuk Grubu Başkanı
.          Clarence Guo

yehor butko ggx golden chain
.Teknoloji Sorumlusu
.           Yehon Butko
lisa loi
     Asya Sorumlusu
.              Lisa Loi
Kevin Leffew
 . Amerika Sorumlusu
.         Kevin Leffew

Golden Chain Partnerleri


the arcadia group
rocktree
thunder head
boosty

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version