Kriptolar:
28704
Bitcoin:
$71.060
% 2.64
BTC Dominasyonu:
%52.1
% 0.01
Piyasa Değeri:
$2.60 T
% 1.32
Korku & Açgözlülük:
83 / 100
Bitcoin:
$ 71.060
BTC Dominasyonu:
% 52.1
Piyasa Değeri:
$2.60 T

Golden Cross ve Death Cross nedir ? Farkları nelerdir ?

GOLDEN CROSS VE DEATH CROSS NEDİR? 

Traderlar  teknik analiz yaparken bir çok formasyondan faydalanırlar. Tutarlı bir teknik analiz yapılması için grafik ve günlük yada uzun vade fiyat hareketlerinin istatistikleriyle oluşturulan grafik ve formasyonlar traderlar için göz ardı edilemeyecek kadar önemlidir.

Golden cross bu formasyonlardan sadece birisidir. Golden Cross u anlamak için öncelikle hareketli ortalama hakkında bilgi edinelim.

Hareketli ortalama yani (MA) nedir:  Traderlar tarafından  teknik analizlerde yaygın olarak kullanılan bir göstergedir. Hareketli ortalamanın amacı,sürekli güncellenen bir ortalama fiyat oluşturarak belirli bir süre boyunca fiyat verilerini düzeltmeye yardımcı olmayı sağlamaktır.

ICRYPEX | Blog | Boğa Piyasası Nedir Ve Ne Zaman Başlar?

Golden cross  kısa vadeli hareketli ortalamanın uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarı doğru kesmesiyle ortaya çıkan formasyon çeşididir. Kısa vadede 50 günlük ortalama dikkate alınırken,Uzun vadede 200 günlük ortalama ele alınır. Golden cross sayesinde sizler yakında bir boğa sezonu olabileceğini de anlayabilirsiniz. Traderlar tarafından  Golden cross trendi doğrulamak için kullanıldığında bunun yanında garanti olması açısından diğer grafik ve göstergeleri de kullanılırlar.

Death cross : Kısaca golden cross un tam tersi diyebiliriz. Golden cross ta kısa vadede hareketli ortalamanın  uzun vadede hareketli ortalamayı yukarı doğru keserken death cross ta aşağıya doğru keser. Death cross düşüş dönemini işaret etmektedir.

GOLDEN CROSS VE DEATH CROSS ARASINDAKİ FARKLAR NELERDİR ?

Golden cross da ;Trend döndüğünde, kısa vadeli hareketli ortalama, uzun vadeli hareketli ortalamayı yukarı yönlü keser.
Death cross da ; Trend döndüğünde, günlük ortalamalarda da geri dönüş başlar. Kısa vadeli hareketli ortalama uzun vadeli hareketli ortalamanın altına sarkar.

Golden cross da; Kısa vadeli hareketli ortalama, uzun vadeli hareketli ortalamanın üstünde hareket etmeye başlar ve yükseliş gösterir.
Death cross da ; Kısa vadeli hareketli ortalama uzun vadeli hareketli ortalamanın altında seyreder ve düşüş gösterir.

Golden cross genelde yükseliş sinyali verirken Death cross düşüş sinyalleri verir.

Traderlar bu iki formasyon çeşidini kullanırken çok kullanılan diğer (RSI) VE (MACD) indikatörlerinden de destek alırlar. Bu iki formasyon çeşidi var olan bir trendin değişti bilgini vermektedir ,bu yüzden fiyat bilgisi için kullanmak pek sağlıklı olmayabilir ve diğer formasyon ve grafiklerle harmanlayarak güzel sonuçlar alınabilecektir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir