Kriptolar:
29240
Bitcoin:
$64.015
% 5.20
BTC Dominasyonu:
%53.8
% 0.41
Piyasa Değeri:
$2.23 T
% 2.73
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 64.015
BTC Dominasyonu:
% 53.8
Piyasa Değeri:
$2.23 T

Genesis, İflas Başvurusunda Bulundu

Genesis İflas

Kripto kredi verme platformu Genesis, New York Güney Bölgesi’nde Bölüm 11 iflas başvurusunda bulunduğunu açıkladı.

Kripto sektöründe FTX’in çöküşünden sonra gözler, likidite sorunları yaşayan kripto kredi verme platformu Genesis’in üzerindeydi. Daha önce şirketin ikidite krizini durdurmak için sermaye artırımı yapamaması halinde iflas başvurusunda bulunacağı iddia edilmekteydi.

Sabah saatlerinde gelen duyuruya göre Genesis, bölüm 11 iflas başvurusunda bulunmakta.

Genesis İflas Ediyor

19 Ocak tarihinde yapılan duyuruya göre şirket,  varlıklarını korumak ve süreci devam ettirmek için danışmanları ile görüşmelerde bulunmakta.

“Genesis şimdi bu tartışmaları daha da ilerletmek için mahkeme gözetiminde bir yeniden yapılandırma süreci başlattı.”

Şirketin bölüm 11 iflas başvurusuna göre, işletmenin “yeni bir sahiplik altında ortaya çıkmasını” sağlayacak bir “satış, sermaye artırımı veya bir öz sermaye işlemi” amaçlayana bir süreç başlatıyor.

Şirket açıklamasında, türevlerin, spot ticaretin ve Depolama hizmetlerinin iflas sürecine dahil olmadığını söyledi. Şirket, tüm bu hizmetlerin faaliyetlerine devam edeceğini söylüyor.

Ayrıca şirket, devam eden ticari faaliyetlerini desteklemek ve yeniden yapılandırma sürecini kolaylaştırmak için 150 milyon dolardan fazla nakit paraya sahip olduğunu iddia etti.

Yeniden yapılandırma süreci, şirketin yönetim kurulunun bağımsız bir özel komitesi tarafından yönetilecek. Genesis, sürecin Genesis müşterileri ve Gemini Earn kullanıcıları için en uygun sonucu sağlamayı amaçladığını söyledi.

Genesis’in ana şirketi DCG’nin Genesis’in yükümlülüklerini dengelemek için 500 milyon dolarlık girişim sermayesini satmak zorunda kalabileceğinden korkuluyor.

DCG, 17 Ocak’ta “işletme giderlerini azaltmayı ve likiditeyi korumayı” amaçlayan bir hamleyle temettü ödemelerini durdurdu. Kripto medya kuruluşu CoinDesk’in satışının da değerlendirildiği ve bunun DCG’ye 200 milyon dolar kazandırabileceği bildiriliyor.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz. Ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version