Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$57.405
% 4.31
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 57.405
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

Genesis alacaklıları şirketin iflas korumasında bulunmasını önlemek istiyor

Investing.com – Kripto para sektöründe kurumsal şirketler için fon sağlama faaliyetlerinde bulunan Genesis Global Capital’in iflas başvurusunda bulunması muhtemel olduğuna dair söylentiler artmaya başladı.

Bloomberg tarafından servis edilen son gelişmelere göre şirketin bazı alacaklılarının Genesis’in iflas koruma başvurusunda bulunmasının önüne geçmek istiyor. Bu gelişme de şirketin iflasın eşiğinde olduğuna dair söylemleri güçlendiriyor.

Digital Currency Group’s bir iştiraki olan Genesis hakkında şirketin CEO’su, son yaptığı paylaşımda iflas başvurusundan kaçınmak için gayret ettiklerini ve mümkün olan tüm seçenekleri değerlendirmeye devam ettiklerini dile getirdi. 

Geçtiğimiz günlerdeki gelişmelerde Genesis’in kısa vadeli likidite sıkışıklığını çözmek için 1 milyar dolar civarında fona ihtiyacı olduğu belirtilmişti. Bunun yanında şirket, fon arayışında Binance’in de dahil olduğu birçok şirketle iletişime geçmesine rağmen olumlu yanıt alamadı. 

Genesis Global, şu an fon çekim işlemleri durdurmasının yanında ana faaliyet konusu kredi faaliyetlerine de devam edemiyor. 

Coindesk’in satışı gündemde mi?

Genesis’in ana şirketi Digital Currency Group (DCG) da bu durumdan oldukça olumsuz etkilenmiş durumda. Gündeme gelen son haberlerde şirketin krizi aşmak adına duran varlık satışına gidebileceği söylenmişti. 

Güncel durumda ise birkaç kuruluşun DCG’nin diğer bir iştiraki olan kripto haber sitesi Coindesk’i satın almakla ilgilendiği söyleniyor. İsmi açıklanmayan kaynaklara göre potansiyel alıcılar arasında rakip şirketlerle birlikte özel sermaye şirketleri de bulunuyor. Ancak şu an Coindesk satışıyla ilgili resmi bir açıklama yapılmadı.

Coindesk, FTX’in çöküşüne neden olan Alameda’nın bilançosuyla ilgili sorunu açığa çıkardığı haberiyle öne çıkmıştı. Devam eden süreçte FTX’e olan güven hızla azaldı ve toplu para çekimlerinin ardından FTX, iflas başvurusunda bulunmak zorunda kaldı. 

Piyasa güveninin azalmasına bağlı olarak diğer kripto şirketlerinden de hızlı fon çıkışları görülürken bu durumdan olumsuz etkilenen Genesis, ana şirket, DCG’yi de zor durumda bıraktı. Gelinen noktada hikayenin ilk satırlarını yazan Coindesk’in zincirleme etkiden dolayı satışı gündeme geldi.

Yazar: Günay Caymaz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir