Kriptolar:
29437
Bitcoin:
$62.803
% 1.66
BTC Dominasyonu:
%52.8
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.38 T
% 1.12
Korku & Açgözlülük:
65 / 100
Bitcoin:
$ 62.803
BTC Dominasyonu:
% 52.8
Piyasa Değeri:
$2.38 T

Genesis, 620 Milyon Dolarlık Dava İçin DCG İle Anlaştı

Genesis, kripto kredi, DCG, genesis davası

Kripto kredi firması Genesis ve ana şirketi olan Digital Currency Group (DCG), 620 milyon dolarlık borcun geri ödenmesi için başlatılan davanın çözümlenmesi adına bir takım anlaşmalar yaptı.

Genesis, Amerika Birleşik Devletleri’nin New York Güney Bölgesi İflas Mahkemesi’ne 28 Kasım’da sunduğu başvuruda, DCG’nin 2024 Nisan’ına kadar ödenmemiş 324,5 milyon dolarlık borcunu ödeyeceğini ve Genesis’in gerekli takip işlemlerini gerçekleştirmesine olanak sağlandığını belirtmiştir.

Önerilen bu anlaşmanın amacı, Genesis’in Eylül ayında DCG’ye karşı açmış olduğu ve firmanın yaklaşık 620 milyon dolarlık vadesi geçmiş kredilerini geri ödeyeceğini talep ettiği davanın sonlandırılmasıdır. DCG, davanın başlangıcından bu yana belirli miktarlarda ödemeler yapmıştır.

Genesis, geri ödeme anlaşmasının kendisine “derhal önemli ve yakın dönem faydaları” getireceğini ve “davacılıkla beraber getireceği riskler, maliyetler ve kaynakların tüketilmesinin” önüne geçeceğini ifade etti.


İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz!


Bu anlaşma, Genesis’in borç sahiplerine için bir geri ödeme planının parçası olacak ve borçluların oyları dikkate alınacak. Yargıç Sean Lean’in nihai karar vermeden önce, plan hakkında oy kullanılacak. Genesis, ayrıca 22 Kasım’da kripto para birimi borsası Gemini’ye dava açarak, yaklaşık 670 milyon dolarlık para transferlerini geri almayı istemişti.

Diğer yandan, Genesis ve Gemini, ABD Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’nun (SEC) onlara karşılıksız menkul kıymet satışı iddiasıyla dava açtığı bir durumla karşı karşıya. New York eyaleti ayrıca, üçlünün yatırımcıları dolandırdığını iddia ederek Genesis, Gemini ve DCG’ye dava açtı.

Genesis, Kasım 2022’de para çekme işlemlerine ara verdikten sonra Ocak ayında iflas başvurusunda bulundu.


İlginizi Çekebilir: SEC, İki Bitcoin ETF Kararını Yine Erteledi!

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version