Kriptolar:
30445
Bitcoin:
$63.005
% 2.42
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.29 T
% 1.42
Korku & Açgözlülük:
47 / 100
Bitcoin:
$ 63.005
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.29 T

Gemholic ve ZkSync: Ağ Yükseltmesi Tartışmaları

Gemholic ZkSync

Gemholic, Ethereum Layer 2 ağı ZkSync üzerinde çalışmış olan ve artık faaliyette olmayan GemSwap dağıtılmış borsasının arkasındaki ekip, yakın zamanda erişilemez olan paranın ZkSync ağ güncellemesiyle serbest bırakılmasının ardından ve sosyal medya hesaplarının silinmesiyle rug pull (halı çekme) suçlamalarıyla karşı karşıya.

Fonların Serbest Bırakılması ve Anında Kaybolma

The Block araştırma direktörü Eden Au, Nisan 2023’te, Gemholic tarafından ZkSync akıllı sözleşmesinde topladıkları 921 ETH’nin Ethereum ana ağı ile ZkSync’in Era ağı arasındaki teknik bir uyuşmazlık nedeniyle kilitlendiğini ilk fark eden kişiydi.

O dönemde, ZkSync geliştiricileri, yaklaşık 1,7 milyon dolar değerindeki fonlara erişmenin bir yolunu bulduklarını iddia ettiler. Ethereum fiyatındaki artışla birlikte bu miktar 3,4 milyon dolara yükseldi. Dün, ZkSync’in en son v24 güncellemesinin ana ağda yayınlanmasıyla, fonların serbest bırakıldığı ortaya çıktı.

İlginizi Çekebilir: Binance 200 Milyon Kullanıcı Barajını Aştı!

Başlangıçta, Gemholic fonlar serbest bırakıldığında projeye devam edeceğine söz vermişti. “Birçok kişinin güvenini kaybettiğimizi biliyoruz, ancak @zksync ekibinin işleri eski haline getirebileceğine hala inanıyoruz. Herkesin bize güvenmesi gerekiyor. Sözleşme hazır olur olmaz proje için bir ön lansman ve bir pazarlama kampanyası başlatacağız.” Proje ayrıca, Nisan ayında artık erişilemez olan X hesabında şu notu düşmüştü: “Taşkın parayı da geri ödeyeceğiz,” arşivlenmiş bir sayfa notu olarak belirtiliyor.

Gemholic’in Kayboluşu

Fonlar geri alındıktan sonra, X kullanıcıları paranın Ethereum ana ağına transfer edildiğini ve Gemholic’in X ve Telegram hesaplarının büyük olasılıkla Gemholic ekibi tarafından silindikten sonra kaybolduğunu keşfetti. X kullanıcısı Nahnah64, yeni keşfedilen 3,4 milyon dolarlık fonu yansıttığı düşünülen cüzdan adreslerinin bir listesini oluşturdu.

“Bugün, yatırımcılarına bir yıl boyunca sahte geri ödeme vaatlerinde bulunan Gemholic, nihayet fonlar serbest bırakıldıktan sonra bir rug pull gerçekleştirdi ve 3,5 milyon dolar çaldı,” X kullanıcısı ve zkMarkets kurucusu NSerec, X’te yayınladı.

Gemholic, blockchain güvenlik şirketi SolidProof’tan kullanıcı bilgisi doğrulama (KYC) ve akıllı sözleşme doğrulamasının ardından bir uygunluk sertifikası aldı. SolidProof ve ZkSync’ten yorum almak basın zamanı itibariyle mümkün olmadı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir