Kriptolar:
29436
Bitcoin:
$63.501
% 0.95
BTC Dominasyonu:
%53.0
% 0.42
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 0.27
Korku & Açgözlülük:
67 / 100
Bitcoin:
$ 63.501
BTC Dominasyonu:
% 53.0
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Gelecek Hafta Altın Fiyatlarını Neler Bekliyor? 2 Analist Açıkladı!

TheGoldForecast editörü Gary Wagner, Doğu Avrupa’daki gerilimlerin ve yakında dağılması muhtemel olmayan enflasyonun altını ‘önemli ölçüde’ hareket etmeye itecek güçler olduğunu söylüyor. Stratejist ve analist David Song’a göre altın fiyatı, yeni bir yılın en yüksek seviyesine 1.903 dolarda tırmanırken, Haziran 2021’in yükseği olan 1.917 doları test etme yolunda görünüyor. Analistlerin piyasa yorumlarını ve analizlerini coinmuhendisi.com okuyucuları için derledik.

“Bir çatışma sırasında dolar ve külçe birlikte hareket edebilir”

Gary Wagner, verdiği bir demeçte, savaş çıkması durumunda, sürekli bir jeopolitik krizin hem ABD dolarını hem de altını birlikte yukarı iteceğini söylüyor:

Son birkaç hafta içinde, güvenli limanlar olan dolar ve altının aynı anda oynadığını gördüğümüz birçok gün geçirdik. Bu nedenle, altını baskı altına alırken, yükselişi durdurabilir, ancak altını bu güçlükle hareket ettirecek kadar güçlü olmayabilir. Bence, son derece uyumlu bir Federal Rezerv’iniz olduğunda ABD hisse senetleri ve altının birlikte hareket etmesi gibi, bu tür bir çatışma sırasında doların ve altının birlikte hareket edebileceğini düşünüyorum.

Gary Wagner, özellikle üretici fiyat endeksinin (ÜFE) gösterdiği toptan satış fiyatlarının yüksek kalması durumunda, enflasyonun bu yıl altın fiyatı için rüzgar yaratmaya devam edeceğini belirtiyor. Bu arada Çarşamba günü, çekirdek ÜFE’nin yıllık bazda %6,9 arttığı bildirildi. TheGoldForecast editörü, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Çarşamba günü ÜFE’de bir artış olduğu açıklandı. Mal ve hizmet üreticileri için toptan satış fiyatları yükseldikçe, kaçınılmaz olarak bu yüksek fiyatları tüketiciye yansıtacaklardır. ÜFE’yi her yükselttiğinizde, bunun size söylediği ilk şey, enflasyonist baskıların istikrar sağlamadığı, zirve yapmadığı, aslında yükselmeye devam edecekleri. Bunu da 40 yılın en yüksek seviyesinde olan PCE’ye ekleyin ve gerçekten baktığımız şey, inanıyorum ki, Federal Rezerv tarafından en az bir veya iki yıl boyunca hedeflenen seviyeye gitmeyecek olan kalıcı enflasyon.

Altın ​​fiyatı için temel tahmin: Boğa

Analist David Song’a göre altın fiyatı, yeni bir yılın en yüksek seviyesine 1.903 dolarda tırmanırken, Haziran 2021’in yükseği olan 1.917 doları test etme yolunda görünüyor. Analist, ABD’den gelen yeni verilerin, Federal Rezerv’in tercih ettiği enflasyon göstergesinin art arda beşinci ayda artması beklendiğinden değerli metali ayakta tutabileceğini belirtiyor.

Altın fiyatı, devam eden Rusya-Ukrayna gerilimlerinin yatırımcı güvenini sürüklemesi ve külçe altının diğer değerli metallere karşı daha iyi performans göstermesi nedeniyle risk iştahındaki daha fazla kaymadan yararlanarak üçüncü hafta için yükseldi. Analist, şu değerlendirmeyi yapıyor:

Piyasa katılımcıları enflasyona karşı korunmaya çalışırken Federal Açık Piyasa Komitesi (FOMC) para politikasını normalleştirmeye hazırlansa da altın fiyatı, geçen yılki düşüşün izini sürmeye devam edebilir.

Fed’in tercih ettiği enflasyon göstergesi olan Kişisel Tüketim Harcamaları (PCE) Fiyat Endeksi Aralık’taki yıllık %4,9’dan %5,2’ye çıkması bekleniyor ki bu 1983’ten bu yana en yüksek veriye işaret ediyor. Analist, PCE verisinin, külçe için yakın vadeli görünümü etkileyebileceğini hatırlatıyor ve şu yorumu yapıyor:

FOMC Tutanakları “politika uyumunun hızla kaldırılmasına yanıt olarak finansal koşulların gereğinden fazla sıkılaşabileceği” konusunda uyardığı için, kalıcı enflasyon kanıtı, 16 Mart’taki Fed faiz oranı kararı öncesinde altın fiyatlarının yükselmesine neden olabilir. Fiyat artışı %2 hedefinin oldukça üzerinde kaldığından dolayı merkez bankasının çıkış stratejisini ayarlayıp ayarlamayacağını ise zaman gösterecek.

Bununla birlikte analiste göre, mevcut piyasa koşulları, güvenliğe bir kaçış olduğu için Haziran 2021’in yükseği olan 1.917 doların test edilmesine yol açabilir ve ABD PCE Fiyat Endeksindeki bir başka artış, piyasa katılımcıları enflasyona karşı korunmaya çalışırken altın fiyatını destekleyebilir.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bu gönderi Coin, NFT’ te gönderildi ve ’ te etiketlendi.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir