Kriptolar:
29435
Bitcoin:
$63.846
% 1.87
BTC Dominasyonu:
%53.4
% 0.02
Piyasa Değeri:
$2.36 T
% 1.49
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 63.846
BTC Dominasyonu:
% 53.4
Piyasa Değeri:
$2.36 T

Gelecek Aylarda Parlayacak 9 Metaverse Coin Açıklandı!

Dünyanın en büyük teknoloji şirketlerinden biri olan Facebook, Metaverse vizyonunu yansıtmak için adını Meta olarak değiştirdi. Bu yılın başlarında Facebook, Metaverse projesinin 10 milyar dolar değerinde olduğunu açıkladı. Ayrıca bu yeni konseptinden geleceğin teknolojisi olarak bahsetti. Metaverse’ye ulaşma yolculuğu Blockchain ve kripto para birimleriyle destekleniyor. Son dönemde birçok yeni Metaverse coin piyasaya çıkış yaptı. Bununla birlikte Metaverse, kriptoda ana akım olmaktan hâlâ çok uzak. Ancak son dönemde, kripto ve kurumsal yatırımcıların dikkatini daha çok çekmeye başlıyor.

Parlaması beklenen 9 Metaverse coin

Metaverse’nin benimsenmesi ve bu alandaki kripto paraların sayısı artıyor. Bu nedenle, birçok analist yükseliş bekledikleri Metaverse coin projelerini paylaşıyor. Coinmuhendisi.com olarak hazırladığımız bu makale, bir kripto analistinin favori Metaverse varlıklarını içeriyor. Analiste göre bu 9 kripto para, önümüzdeki aylarda büyük yükseliş kaydetme potansiyeli taşıyor.

Highstreet (HIGH)

Sanal gerçeklikteki Metaverse uygulamaları düşünüldüğünde, Highstreet ilginç bir projedir. Metaverse coin HIGH, bu sanal evrende alışveriş yapmak için kullanılmaktadır. Halihazırda bazı Shopify mağazalarıyla entegre durumdadır. Site, teknoloji ve kripto trendlerinin farkındadır. Ayrıca, oyun ve NFT’lere sahiptir. HIGH coin mevcut olarak Coinbase üzerinde satışta. Highstreet, halihazırda Metaverse kavramının gerekliliklerini yerine getiriyor. Bir teknoloji şirketi olan HTC, projeye Ağustos 2021’de fon sağladı. Şirket, Temmuz 2022 itibariyle 20,79 milyon doların üzerinde bir piyasa değerine sahip.

Decentraland (MANA)

Son zamanlarda haberlerde çokça yer alan kripto metaverse coin projelerinden biri de Decentraland. NFT çılgınlığına ek olarak, platformun yerel tokeni MANA da önemli bir değer kazandı. Kullanıcılar arasında NFT’lerini Metaverse’de sergilemek çok popüler oldu. Bu Metaverse platformunda yalnızca NFT’ler yok, çok daha fazlası var. Kullanıcılar Decentraland evreninde sanal arazi satın alabiliyor ve satabiliyor. Ayrıca, platform içerisinde sanal oyunlar gibi çeşitli öğeler oluşturabiliyor. Sotheby’s, firması Londra ofisini genişletmek için Decentraland’da bir arsa satın aldı. Yani büyük şirketler bile, Decentraland’a giriş yapıyor. 2017 yılında oluşturulan Decentraland, tanınması biraz zaman alan eski projelerden biridir. MANA, piyasa değerine göre ikinci en büyük Metaverse tokenidir. MANA’nın fiyatı yılın başından bu yana önemli ölçüde düştü, ancak bir yıl önceki değerine göre biraz arttı.

Enjin (ENJ)

Enjin gibi oyunlarda çok sayıda Metaverse coin bulunmaktadır. ENJ kullanarak, Metaverse tarzı bir oyun ortamında ilerlemek için varlıklar satın alabilirsiniz. ENJ ile, ilaçtan özellik geliştirmelerine kadar oyundaki her şey için ödeme yapabilirsiniz. Bu nedenle Enjin, bir Metaverse pazarı olarak düşünülebilir. Ethereum üzerinde faaliyet gösteren Enjin, 543,67 milyon dolarlık bir piyasa değerine sahip. Projenin yakın zamanda Polkadot’ta başlatılan NFT parachain’inde 100’den fazla oyun ve uygulama mevcut. Ayrıca, Mayıs ayında 500.000 cüzdan oluşturulduktan sonra Enjin Wallet 2.0’ın beta testi başladı.

Apecoin (APE)

Bu bir ERC-20 tokeni, yani Ethereum blok zincirine dayanıyor. ApeCoin sahipleri, özel ürün ve hizmetlere erişme imkânı kazanıyor. Bunun yanı sıra Ape ekosisteminin yönetimine de katılıyorlar. Diğer bir kullanım durumu ise Yuga Labs tarafından geliştirilen ve ünlü BAYC NFT’lerini baz alan Otherside Metaverse oyununda yer alıyor. Şirket, APE sahipleri için Otherside’da bir arazi satışı gerçekleştirdi. Buna göre, satışlardan yaklaşık 320 milyon dolar topladı. Sahipler, 45.000’i Yuga Lab NFT sahiplerine ve geliştiricilerine gitmek üzere 55.000 ‘Otherdeed’ satın aldı. Satış nedeniyle, Ethereum ağı trafikle doldu ve gas ücretleri arttı. Ancak ApeCoin fiyatı, Otherdeed basımıyla ilgili bir sorundan dolayı düştü. İlk duyuru sırasında, APE’nin fiyatı 26 dolara yükseldi. Bununla birlikte Metaverse coin, Haziran ayında 3.49dolara kadar düştü. Otherside Metaverse’nin yayınlanmasıyla fiyatta büyük bir artışın ortaya çıkması mümkün.

Terra Virtua Kolect (TVK)

Terra Virtua Kolect, NFT’lerden önce de vardı. Artık her şey sanal bir ortamda NFT’lerle ilgili. TVK adlı yerel bir token, diğer üyelerden NFT’ler oluşturmak, satmak veya satın almak için kullanıma açık. Yani NFT’ler, bu projenin hayati bir bileşenidir. Platform Web, bilgisayar, VR ve AR ortamlarını destekliyor. Son zamanlarda Terra Virtua, sürdürülebilirliğini artırmak için Cardano ağını pazarına ekledi. Bir rapor, TVK’nın ilk karbon pozitif blok zinciri olan Polygon’u zaten entegre ettiğini söyledi. Metaverse coin, piyasa değerine göre, şu anda 40,98 milyon doların üzerinde. Ayrıca yıllık performansı 74%. Metaverse, NFT oyunu Kawaii Islands gibi yeni ortaklıklarla uzun vadede potansiyeline ulaşacak gibi duruyor.

Floki Inu (FLOKI)

Sayısız köpek tabanlı meme coin var, ancak Floki Inu en iyileri arasında. Değeri düşük ve geçerli bir Metaverse coin olma potansiyeli taşıyor. Memler, projenin web sitesinde gerçek dünyadaki kullanım örnekleriyle birleştirilmiştir. Ek olarak FLOKI; bir oyun, bir NFT pazarı ve bir eğitim ve içerik platformu başlatacak. FLOKI hala geliştirme aşamasında olan bir proje olmasına rağmen, insanlar tokeni satın alıyor.

Metahero (HERO)

Metahero, gerçek dünyadaki nesnelerin ve insanların 3B avatarlarını yaratmayı amaçlayan yeni bir projedir. Şirket, nesneleri taramak ve dijital, 3D formlarını oluşturmak için Doha’da bir tarama odası bile kurdu. Bu amaca Metahero ve Wolf Studio arasındaki bir ortaklık sayesinde ulaştılar. Metaverse coin HERO, 46,31 milyon dolarlık mevcut piyasa değerine ulaştı. Görece genç olması nedeniyle token, bu listedeki diğer tokenlerden daha küçüktür. Metahero’nun Yıllık performansı %93’te. Bu da diğer altcoin’ler ile uyumlu. CEO Rob Gryn’in farklı bir Metaverse projesi olan Everyone ile ortaklığını güçlendiriyor. Bu nedenle tokenin fiyatının ileride artması mümkün.

Star Atlas (ATLAS)

Star Atlas’ta, bir metaverse projesinin parçası olarak çarpıcı grafikler sunulur. Oyunda oyuncuların toprakları fethedip kaynak elde edebileceği oldukça fütüristik bir ortam gösteriliyor. Metaverse üyeliğini genişletmesi beklenen bir anlaşmada, bir PC üreticisi olan iBuyPower, Star Atlas’ın donanım sağlayıcısı oldu. Oyunu oynamak, kullanıcılara Metaverse’de kullanılan ATLAS adlı bir token kazandırır. Ödüller kazanarak, görevleri tamamlayarak ve oyunu oynayarak para kazanırsınız. Ancak bu durumda kazanma olasılığı vardır. Oyun, Solana tabanlı olduğu için işlemi Ethereum’dan daha ucuz hale getiriyor. 18,7 milyon dolarlık bir piyasa değeri, 0,008654 dolardan işlem gören Metaverse coin ile ilişkilendiriliyor.

Sandbox (SAND)

Kripto Metaverse’de The Sandbox iyi performans gösterdi. 2021’in son çeyreğinde, SAND 1 doları aştı. Ayrıca, geçen yıl Kasım ayında 8,40 dolara ulaşana kadar yükselmeye devam etti. Fiyatı o zamandan beri bir düşüş yaşadı ve şimdi bir ay öncesine göre %66 artışla 1,43 dolarda yer alıyor. Bu proje, Metaverse vizyonunu bir VR başlığı aracılığıyla gerçekleştiriyor. Esasen Sandbox bir oyundur, bu nedenle Atari gibi oyun markaları onu destekliyor. Bu nedenle, mevcut krizde hayatta kalması daha olası. Sandbox, yakın zamanda ‘Hellboy’ temalı bir metaverse hedefi oluşturmak için Lionsgate ile ortaklık kurdu. Ayrıca, ünlü bir isim olan Tony Hawk, bir kaykay parkı inşa etme planlarını açıkladı. Metaverse evreni, NFT’leri yoğun bir biçimde kullanıyor. Bu nedenle Metaverse coin SAND, yaygın olarak NFT geliştirmek için harcanıyor. Ethereum tabanlı bu projenin dolaşımda 1.26 milyar tokeni yer alıyor. Tutulan token sayısı ise 3 milyar. Bu da umut verici bir özellik.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir