Kriptolar:
28733
Bitcoin:
$70.775
% 1.89
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 0.21
Piyasa Değeri:
$2.66 T
% 2.37
Korku & Açgözlülük:
80 / 100
Bitcoin:
$ 70.775
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.66 T

Gayrimenkul sektörünün kalbinin attığı Cityscape Dubai kapılarını 24’üncü defa açtı

Dünyanın her yerinden gayrimenkul şirketleri son gelişmeleri ve yeni projelerini sergilemek için Cityscape Dubai’nin 24’üncü edisyonu için Dubai Dünya Ticaret Merkezi’nde toplandı.

Bu sene organizasyonun odağında gayrimenkul piyasasının teknoloji ve sürdürülebilirlikle ilgili değişimlere nasıl adapte olduğu var. 3 gün süren etkinlik boyunca binlerce yatırımcı, sektör duayeni bir araya gelerek gayrimenkulun geleceğini ve iş birliği olanaklarını konuşacak.

Kentsel konutlar geliştirmeye odaklanan Sobha Realty gibi önde gelen oyuncular en son projelerini tanıttı.Grubun Heartland 2 ve Sobha 1 projelerinin değeri 6,3 milyar euroya ulaşıyor ve şirket 5 ila 8 yıl içerisinde tamamlamayı hedefliyor.

Sobha Realty’nin Tepe Yöneticisi Francis Alfred, “Heartland 740 dönüm üzerine kurulu 7 bin ev 100 lüks villadan oluşuyor, arazinin yüzde 50’si açık alan olarak kalacak. Sobha 1 de yaklaşık 140 dönüm üzerine kurulu 2 bin 600 evden oluşacak,” ifadelerini kullandı

Alfred ayrıca, son iki yıl içerisinde uygulanan altın vize, yabancıların kendi şirketlerini kurmalarına olanak sağlayan yatırım-dostu fırsatlar ve hafta sonunun cumadan pazara kaydırılması gibi değişikliklerin gayrimenkul sektörünü olumlu etkilediğini vurguladı.

Organizasyona katılan uluslararası şirketler arasında Bali, İngiltere, Ürdün, Almanya ve Türkiye’den gelenler bulunuyor. Yükselen petrol fiyatlarının olumlu etkisiyle Dubai gayrimenkul piyasasındaki canlılık yatırımcıları cezbetmeye devam ediyor.

Yılın üçüncü çeyreğinde Dubai gayrimenkul pazarı son 12 yıldaki en iyi performansını sergiledi ve gayrimenkul satışları yaklaşık 19 milyar euroya ulaştı. Cityscape Dubai’de plan üzerinden satışlara olan ilgi de bu performansı yansıtır nitelikteydi.

Cityscape Portfolio Fuar Direktörü Alexander Edwards bunu “Dubai’de gayrimenkul piyasasının kesinlikle yükselişte olduğunu düşünüyorum. Dört gün önce Dubai İmar ve İskan idaresi bir günde 500 milyon doların üzerinde gayrimenkul işlemi yapıldığını açıkladı. Bu müthiş bir rakam. Sanırım herkes Dubai’yi güvenli ve cazip bir yatırım fırsatı olarak görüyor. O yüzden paralarını güvende tutabilecekleri üstüne de kar elde edebilecekleri bir yere yatırdıklarını düşünüyorlar,” sözleriyle anlattı

Petrol fiyatlarının yanısıra hükümetin vizyoner politikaları, yeni vize kuralları ve nüfustaki artış da bitmiş ve proje aşamasındaki gayrimenkullere talebi artırıyor. Yılın ilk altı ayında net varlığı yüksek insan sayısının artması da Dubai’nin yatırımcı kaynağı haline geldiğini de gösteriyor.

Dubai merkezli gayrimenkul geliştiricisi Azizi Development da devam eden 100 kadar projesini gelecek yıl tamamlayacak ve milyarca euroluk 10 binden fazla projesi de planlama aşamasında.

Şirketin tepe yöneticisi Ferhad Azizi “Şu anda iki önemli proje var. Bir tanesi Birleşik Arap Emirlikleri’nde ikinci dünyada ise beşinci ya da altıncı en yüksek binası. Tam yüksekliği ve ismi henüz netleşmedi ama Burj Khalifa’dan sonra ikinci olacak. Çok özel bir proje. Bunun için çok heyecanlıyız çünkü böyle bir şeyi hayata geçirmek için gerekli mühendislik çok başka bir seviye. Diğer proje ise çok sayıda müstakil ev, villanın olduğu büyük bir uydu kent. Riviera projemizden çok daha büyük olacak,” ifadelerini kullandı.

Konuşmaları altyazıya çeviren uygulama

Konuşmaları gerçek zamanlı olarak arttırılmış gerçeklik gözlüklerinde metin haline dönüştüren devrim niteliğinde bir teknolojinin küresel lansmanı yapıldı. Bu teknoloji özellikle işitme zorluğu yaşayanların yanı sıra toplantılar sırasında ya da sonrasında konuşulanları unutanlar içi faydalı olacak.

Xrai Tepe Yöneticisi Dan Scarfe yeni ürünlerini “bu yazılımı ağustos ayında test etmeye başladık ve dünya genelinde onlarca kişi deneme yaptı. Artık sonunda piyasaya çıkmaya hazır hale geldik,” sözleriyle anlattı.

Yazılım sayesinde işitme engelliler ve duyma zorluğu yaşayanlar konuşmaları akıllı gözlüklerinde yazılı bir şekilde görebilecek

Xrai Glass uygulaması özel akıllı gözlükleriyle birlikte kullanıldığında yapay zeka desteğiyle altyazılar çıkarıyor ve gözlere kişisel asistanlık yapıyor. Yeni versiyonunda ilave özellikler de bulunuyor.

Bu teknoloji milyonlarca kişinin detayları hatırlamasına yardımcı olacak. Toplantılara katılanlar konuşmaların özetini bir çok dilde anında alabilecek. Bu sayede dil engelleri de aşılmış olacak. Xrai ayrıca her zaman bir modelin ihtiyaç duyanlara ücretsiz olarak sunulacağını açıkladı.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir