Kriptolar:
29174
Bitcoin:
$62.170
% 3.89
BTC Dominasyonu:
%54.1
% 0.34
Piyasa Değeri:
$2.30 T
% 0.50
Korku & Açgözlülük:
74 / 100
Bitcoin:
$ 62.170
BTC Dominasyonu:
% 54.1
Piyasa Değeri:
$2.30 T

Gate.io ABD Hizmetlerini Başlatmaya Hazırlanıyor

gateio

İşlem hacmine göre dördüncü en büyük kripto para borsası olan Gate.io’nun Amerika Birleşik Devletleri kolu Gate US, birkaç eyalette işletme lisansı aldığını ve ülkede hizmet vermeye daha da yaklaştığını açıkladı.

Gate.io’nun kurucusu ve başkanı Dr. Lin Han, 19 Aralık’ta yaptığı bir açıklamada Gate US’nin artık ülkenin kara para aklama ve mali suçlar gözlemcisi olan Mali Suçları Uygulama Ağı’na (FinCEN) bir para hizmetleri işletmesi olarak kayıtlı olduğunu duyurdu.

Borsanın “faaliyet göstermek için bazı para iletim lisansları veya benzerlerini aldığını ve şu anda daha fazlasını elde etmek için çalıştığını” ekledi.

Gate US, hangi eyaletlerden lisans aldığını açıklamadı ancak bu aşamada henüz ülkeden kullanıcı kabul etmediğini söyledi. Bununla birlikte, kullanım şartları New York, Hawaii ve Porto Riko topraklarında ikamet edenler için mevcut olmayacağını belirtildi.

Borsa, ABD müşterileri için açıldığında hem perakende hem de kurumsal kullanıcılara hizmet verecek.

gate.io

Gate.io FTX’in Boşluğunu Doldurabilir

FTX’in ABD kolu olan bir başka popüler borsa FTX.US, Kasım ayı başlarında iflas başvurusunda bulunduktan sonra piyasada bir boşluk bıraktı.

Han, “mevzuata uygunluk konusunda kararlı” olduğu için  bir para hizmetleri işletmesi olarak kayıt yaptırdığını söyledi.

20 Aralık tarihli bir blog yazısına göre ana şirket Gate.io, Terra ekosisteminin başarısızlığına ve kripto platformları Celsius, BlockFi ve FTX’in iflaslarına atıfta bulunarak 2023’te “kaçınılmaz” düzenleyici çerçevelerin geleceğini düşünüyor.

Aralık ayının başlarında, bir ABD milletvekili, borsaların rezerv kanıtlarını Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu’na açıklamasını zorunlu kılmayı amaçlayan yasa tasarıları sundu.

Yasalar hayata geçerse, Gate.io için zorluklar ortaya çıkabilir çünkü rezerv kanıtı tasdiki için birlikte çalıştığı muhasebe firması Armanino, 15 Aralık’ta kripto denetim hizmetlerini sonlandırdı.

Konu hakkındaki düşüncelerini bizlere yorum olarak sunabilirsiniz ayrıca bu tür anlık haberler için bizleri Telegram, Youtube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version