Kriptolar:
29739
Bitcoin:
$65.354
% 1.04
BTC Dominasyonu:
%54.6
% 0.12
Piyasa Değeri:
$2.35 T
% 1.30
Korku & Açgözlülük:
70 / 100
Bitcoin:
$ 65.354
BTC Dominasyonu:
% 54.6
Piyasa Değeri:
$2.35 T

Garanti BBVA’dan Şaşırtan kripto hamlesi!

Garanti-Bankasi-Bitcoin-Hesabi

Türkiye’deki geleneksel finans kuruluşları, kripto paralara olan ilgilerini artırıyor. Bu bağlamda son olarak Garanti BBVA da kripto para hizmetlerine yönelik adım attı. Garanti BBVA, “Garanti BBVA Kripto” adı altında kripto cüzdan ve transfer hizmetini başlattığını duyurdu ve bu hizmeti ilk olarak şirket çalışanlarına sunduğunu açıkladı. Ancak henüz genel kullanıma açılacak tarih hakkında bir bilgi verilmemiştir ve kripto alım-satım işlemleri yapılmamaktadır.

Bir süredir kripto hizmetlerinin temellerini atmaya çalışan Garanti BBVA, dijital varlık alanında hizmet verebilmek için geçtiğimiz yılın sonralarına doğru bir iş ilanı açmış ve “Kripto Varlık Uzmanı/Yetkilisi” arayışında olduğunu duyurmuştu. Bu pozisyonun ise “Kripto Varlık” işlemleri projesinde aktif bir rol alacağı ifade edilmişti. Yine LinkedIn’de paylaşılan bir ilanda, “Dijital Varlık Likidite Yönetimi Proje Sorumlusu/ Product Owner” pozisyonuna alım yaptığı belirtilmişti. Bu pozisyon, bankanın dijital varlık likidite yönetimi projesini yönetecek ve geliştirecek bir uzmanı aradığını gösteriyor.

İçeriklerimizden anında haberdar olmak için bizleri Google News üzerinden takip edebilirsiniz! 

Tüm bu adımlar, Türkiye’deki geleneksel finans kuruluşlarının giderek büyüyen kripto para piyasasına katılmak ve kripto varlıklarla ilgili hizmetler sunmak için çaba gösterdiğini göstermektedir. Ancak kripto paraların regülasyon ve güvenlik gibi konulardaki zorlukları, bankaların bu alanda ilerlerken dikkatli ve düzenlemelere uygun bir şekilde hareket etmelerini gerektirmektedir.


Bankaların Bitcoin’e karşı tutumu

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir