Kriptolar:
29484
Bitcoin:
$58.838
% 1.27
BTC Dominasyonu:
%52.3
% 1.10
Piyasa Değeri:
$2.16 T
% 2.11
Korku & Açgözlülük:
54 / 100
Bitcoin:
$ 58.838
BTC Dominasyonu:
% 52.3
Piyasa Değeri:
$2.16 T

G20, Kripto Varlıkların Küresel Düzenlenmesi için Stratejik Yol Haritasını Onaylıyor

g20

Fas’ın Marakeş kentinde; Hindistan’ın dönem başkanlığında, dördüncü G20 toplantısı düzenlendi. Bu toplantı önemli kararların alındığı bir platform oldu.

Toplantıya G20 Maliye Bakanları ve Merkez Bankası Başkanları katıldı . Kripto varlıkların küresel düzenlemesi ve iş birliği konusunda bir yol haritası oluşturuldu. Bu yol haritası, Uluslararası Para Fonu (IMF) ve Finansal İstikrar Kurulu (FSB) tarafından hazırlanan bir belge temel alınarak geliştirildi.

G20 liderleri, kripto varlıkların düzenlenmesi ve bu varlıkların sunduğu fırsatların değerlendirilmesi amacıyla bir yol haritası üzerinde anlaştılar. Bu yol haritası, özellikle yükselen piyasalar ve gelişmekte olan ekonomiler (EMDE’ler) üzerindeki etkileri ele alıyor .

Küresel politika ve düzenlemeleri teşvik etmeyi hedefliyor. Bunlar; G20 yetki alanlarının ötesine erişim, koordinasyon, iş birliği, bilgi paylaşımı gibi temel alanlara odaklanıyor.

Belirlenen bu yol haritası, G20 liderleri tarafından kripto varlıklar için bir rehber olarak kabul edildi. Hızlı, koordineli bir uygulama süreci hedeflendi. Ayrıca, kripto varlıklara yönelik Mali Eylem Görev Gücü (FATF) tarafından belirlenen standartların desteklenmesi de vurgulandı.

G20 liderleri, kripto varlıkların finansal kapsayıcılık, yenilikçilik ve verimlilik açısından avantajlar sağlayabileceğini kabul ediyorlar. Fakat bu varlıkların tüketici ve yatırımcı koruması, piyasa bütünlüğü, vergi kaçakçılığı, kara para aklama, terörizmin finansmanı ve finansal istikrarla ilgili riskler oluşturabileceğinin de farkındalar.

G20 liderleri, bu yol haritasıyla küresel finansal istikrarın sağlanmasını hedefliyor. Bunun yanında kripto varlıkların etkin bir şekilde düzenlenmesi yolunda önemli bir adım da atmış oldular. IMF ve FSB’den güncellemeleri talep ederek, yol haritasının nasıl uygulandığını da yakından takip edebilecekler. Bu kararlar, kripto varlıkların gelecekteKİ küresel ekonomi üzerindeki etkileri konusunda önemli bir yer alıyor.

Konu ile ilgili yorumlarınızı bize yazabilirsiniz. Ayrıca, bu tarz bilgilendirici içeriklerin devamının gelmesini isterseniz, bizleri TelegramYoutube ve Twitter kanallarımızdan takip edebilirsiniz.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Exit mobile version